Trump: Çin`le ticaret anlaşması tarihi bir iş olur

Japonya`nın Osaka kentinde düzenlenen G-20 Zirvesi`nde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer adil bir ticaret anlaşması yapabilirsek bu tarihi bir iş olur. Buna tamamen açığız ve siz de buna tamamen açıksınız" dedi.

29.06.2019 Cuma 10:13

Güncelleme : 01.07.2019 Cuma 10:38

Osaka'da gerçekleştirilen G-20 Zirvesinin 2. gününde Trump ile Şi görüştü.

Çin Devlet Başkanı ile arasındaki ilişkiden övgüyle bahseden Trump,  2017 yılında Çin'e gerçekleştirdiği ziyareti "hayatının en sıra dışı  seyahatlerinden biri" olarak tanımladı.

Trump, "ABD-Çin iş birliği ayrılıktan iyidir, diyalog zıtlaşmadan  iyidir. Aslında (anlaşmaya) çok yakındık fakat bir şeyler oldu ve o süreç biraz  koptu, şu anda biraz daha yaklaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"ADİL BİR ANLAŞMA TARİHİ BİR İŞ OLUR"

ABD'nin Çin ile gerçekçi bir ticari anlaşma yapmaya açık olduğunu  vurgulayan Trump, "Eğer adil bir ticaret anlaşması yapabilirsek bu tarihi bir iş  olur. Buna tamamen açığız ve siz de buna tamamen açıksınız. Sanıyorum artık  gerçekten muazzam olacak bir şeyler yapmaya devam edebiliriz." değerlendirmesini  yaptı.

Öte yandan Şi ise ABD ile Çin arasındaki tarihi ilişkilerin zaman  içinde nasıl gelişip bugünkü seviyesine ulaştığını anlattığı konuşmasında iki  ülke arasındaki iş birliği ve koordinasyonun daha da artmasını umduğunu dile  getirdi.

İki ülke arasında Trump'ın göreve geldiği dönemden bu yana devam eden  gümrük vergisi mücadelesi, ABD ile Çin arasındaki son ticaret anlaşması  müzakerelerinin yarım kalmasıyla yeni bir noktaya ulaşmıştı.

Şi'den önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile  görüşen Trump'ın zirvedeki son ikili görüşmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ile olacak.

Trump'ın Osaka'dan Güney Kore'ye geçerek bir dizi temasta bulunması  bekleniyor.
"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?