Trump petrol fiyatları konusunda OPEC`i aramış

ABD Başkanı Donald Trump, petrol fiyatlarının düştüğünü kaydederek, "Benzin fiyatları düşüyor. OPEC`i aradım, `Petrol fiyatlarını aşağı çekmeniz lazım` dedim ve şimdi benzin fiyatları düşüyor" dedi.

27.04.2019 Cuma 11:02

Güncelleme : 29.04.2019 Cuma 10:23

ABD Başkanı Trump, Indiana eyaletine yapacağı ziyaret öncesinde Beyaz  Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Petrol fiyatları konusunda piyasalarda endişe olup olmadığı şeklinde  soruyu yanıtlayan Trump, bu konuda Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile  görüştüğünü belirterek, "Benzin fiyatları düşüyor. OPEC'i aradım, 'Petrol  fiyatlarını aşağı çekmeniz lazım' dedim ve şimdi benzin fiyatları düşüyor."  değerlendirmesini yaptı.

"MUELLER'IN KOVULMASI İÇİN TALİMAT VERMEDİM"

ABD Başkanı, daha sonra gazetecilerin Rusya soruşturması konusundaki  sorularını yanıtladı.

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ı kovması için  eski hukuk danışmanı Don McGahn'a hiçbir şekilde talimat vermediğini ifade eden  Trump, "Don McGahn'a asla Mueller'ı kovması gibi bir şey söylemedim. Eğer  Mueller'ı kovmak isteseydim bunu kendim yapardım. Çok kolay bir iş ve buna hakkım  var. Mueller'ın görevine son vermeye kesinlikle hakkımız var ama yapmadım."  ifadesini kullandı.

Rusya soruşturmasını yürüten Mueller'ın Adalet Bakanlığına sunduğu  raporda, Trump'ın yanındaki danışmanları aracılığıyla kendisini kovdurmaya  çalıştığı ancak danışmanların bu talimata uymayı reddettiği iddia edilmişti.

"OTTO İÇİN ÖDEME YAPMADIM"

Trump ayrıca, Kuzey Kore'de hapis yattıktan sonra ABD'ye dönüşünde  hayatını kaybeden Amerikalı Otto Warmbier için Pyongyang yönetimine herhangi bir  ödeme yapmadıklarını söyledi.

Trump, Warmbier'in tedavi masrafları için Kuzey Kore'nin fatura ettiği  2 milyon doları kesinlikle ödemediklerini savunarak, "Otto için bir ödeme  yapmadık. Ödeme yapıldığı yönündeki haberler yalan. Ben hiçbir rehine için ödeme  yapmadım." diye konuştu.

CNN televizyonunda dün yayımlanan haberde, Pyongyang yönetiminin Otto  Warmbier'in serbest bırakılması için 2 milyon dolar tutarındaki hastane  masraflarının ödenmesini istediği iddia edilmişti.

Trump ise sabah Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Otto Warmbier için  Kuzey Kore'ye ne 2 milyon dolar ne de başka şey ödenmiştir. Biz 4 esir için 1,8  milyar dolar fidye veren, hain Çavuş Berghdal'ı almak için 5 terörist esiri  düşmana teslim eden Obama yönetimi değiliz." ifadesini kullanmıştı.

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi