Trump`ın korktuğu oldu! Fed faizi artırdı...

ABD Başkanı Donald Trump`ın Fed`i faiz arttırmaması konusunda uyarmasına rağmen bankadan faiz artış kararı geldi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ise yaptığı açıklamada siyasi değerlendirmelerin bankanın para politikasına ilişkin kararlarını hiçbir şekilde etkilemediğini söyledi.

20.12.2018 Cuma 09:56

Güncelleme : 20.12.2018 Cuma 13:48

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'i faiz arttırmaması konusunda uyarmasına rağmen banka yılın son toplantısında, politika faizini yüzde 2-2,25 aralığından yüzde 2,25-2,50 aralığına yükseltti.
 
Karar ardından bir gazetecinin ABD Başkanı Donald Trump’ın Fed’e dün yaptığı  “piyasaları hisset” çağrısına yönelik sorusu üzerine, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, “Biz sadece bir  piyasaya bakmıyoruz. Finansal koşulların geneline bakıyoruz ve ekonomi için geniş  kapsamlı finansal koşullarda uzun bire süre boyunca yaşanacak esaslı  değişiklikler önem taşıyor. Biraz volatilite  ekonomiyi muhtemelen etkilemez.”  ifadelerini kullandı.
 
Powell, buna karşın, piyasaları dikkatle izleyeceklerini vurgulayarak,  Fed'in gelecek yıl her FOMC toplantısından sonra basın konferansı düzenleyecek  olmasını "İletişim açısından büyük bir kazanım" şeklinde değerlendirdi.
 
Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı öncesinde Twitter üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Fed'deki insanların bir hata daha yapmadan önce bugünkü Wall Street Journal'daki editör yazısını okuyacaklarını umuyorum. Aynı zamanda, piyasanın likiditeye hali hazırda olduğundan daha sıkışık hale gelmesine imkan vermeyin. Piyasayı hissedin, sadece anlamsız rakamlara bırakmayın. İyi şanslar" ifadelerini kullanmıştı.
 
Trump bir başka tweetinde de "Doların güçlü, neredeyse sıfır enflasyonun olduğu ve dünyanın çalkalandığı, Paris'in yandığı, Çin'in kötü durumda olduğu bir dönemde Fed'in yeni faiz artırımına gitmeyi değerlendirmesi bile inanılmaz" demişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak