TÜMSİAD: Hedefimiz yüzde 5’in altında seyredecek enflasyon

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, gerçek anlamda bir fiyat istikrarı için enflasyon oranının uzun vadede yüzde 5 seviyesinin altına çekilmesi gerektiğini vurguladı.

06.07.2018 Cuma 17:14

Güncelleme : 09.07.2018 Cuma 09:23

Seçim sürecinin artık bittiğini ve yeni dönemde hayata geçirilecek yapısal reformlarla fiyat istikrarının sağlanmasının mümkün olduğunu söyleyen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan “Fiyatların genelinde bir artışın gerçekleştiği görülüyor. Fiyatların azaltılması ve bunun kalıcı hale getirilmesi için yeni meclisin hukuki düzenlemeler yapması gerekiyor. Üreticilerimizin, iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve refah seviyesinin artırılması için kalıcı tedbirler alınması elzem. Baz etkisinden dolayı yıl sonuna doğru enflasyon artış oranının düşmesini bekliyoruz. Para politikasında gerçekleştirilen sıkı duruşun maliye politikaları ile de desteklenmesi piyasalarda istenen istikrarı da sağlayacaktır. Enflasyonun düşürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanması için politika yapıcıların gerekli tedbirleri alacağını ümit ediyoruz” dedi. 
 
“Enflasyon oranının düşürülmesi, reel sektöre daha sağlıklı finansman ve faiz koşullarına yol açılması anlamına gelir. Bu bilinçle de yeni hükümet sisteminde enflasyon problemine kökten neşter vuracak daha geniş perspektifli bir gayret oluşacağını düşünmekteyiz” diyen Yaşar Doğan, temel hedefin, gerçek anlamda bir fiyat istikrarı için enflasyon oranının uzun vadede yüzde 5 seviyesinin altına çekilmesi gerektiğini vurguladı.


"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı