Türk Akımı sözleşmesi için ekim sinyali!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye`nin ekim ayında Türk Akımı`na ilişkin hükümetler arası sözleşmeyi imzalayabileceklerini bildirdi

10.08.2016 Cuma 10:28

Güncelleme : 10.08.2016 Cuma 12:15

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye'nin ekim ayında Türk Akımı'na ilişkin özel çalışma grubu tarafından hazırlanacak hükümetler arası sözleşmeyi imzalayabileceklerini bildirdi. 

Novak, 'Rossiya 24' TV kanalına yaptığı açıklamalarda, 'Ekim ayında inşaat ve ekonomik alanında çalışmalar yapmak için gerekli tüm izinlerin alınmasının ardından hükümetler arası sözleşmenin onaylanmasını, imzalanmasını ve Türk Akımı'nın ilk hattının gerçekleştirilmesine ilişkin çalışmaların başlatılmasını planlıyoruz' ifadelerini kullandı.

Hükümetler arası sözleşme taslağının özel çalışma grubu tarafından hazırlanacağını belirten Bakan, 'Türk Akımı'nı iki sene önce görüşüyorduk ve şimdi bu proje yeniden canlanacak. Bugün partnerlerimizle bu projenin hayata geçmesi için çalışma grubu kurma konusunda anlaştık' dedi.

Novak şu şekilde devam etti: 'Çalışma grubu çerçevesinde en azından bir hattın inşaatına ve ikincisine genişleme imkanına ilişkin sözleşme taslağı hazırlanacak ve onaylanacak.

Türk Akımı'nın hatlarının her birinin hacmi 15,75 milyar metreküp doğalgazdır. Altyapı inşaatına ilişkin etkinliklerin gerçekleştirilmesi için eylem grafiğini içeren yol haritası hazırlandı. Bu Türk tarafına gönderildi, yakın zamanda imzalanması bekleniyor. Bugünden itibaren meslektaşlarımızla projenin gerçekleştirilmesine ilişkin hükümetler arası sözleşmenin hazırlanması konusu üzerinde çalışacağız.'

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak