`Türk Akımı`nda inşaat 2018`de başlayacak`

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, "Türk Akımı`nda inşaat 2018`de başlayacak. Türk Akımı`nın deniz kısmı tümüyle Gazprom’a ait, Türkiye topraklarında yer alacak altyapı ve terminal BOTAŞ tarafından inşa edilecek"dedi.

11.10.2016 Cuma 12:42

Güncelleme : 12.10.2016 Cuma 08:23

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde inşaatın 2018’de başlayacağını bildirdi.

Rus devlet kanalı Rossiya 24'e konuşan Miller, Türkiye ve Rusya arasında dün imzalanan hükümetlerarası anlaşma ve Türk Akımı projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Miller, "Yapılan anlaşma doğrultusunda Türk Akımı’nda inşaat 2018’de başlayacak. Boru hattının deniz kısmı için inşaat ve finansman tümüyle Gazprom’a ait olacak. Hattın Türkiye topraklarında yer alacak altyapısı ve gazın alınacağı terminal BOTAŞ tarafından inşa edilecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye üzerinden Avrupa’daki müşterilere doğalgaz iletilecek transit altyapısı için proje kapsamında ortak teşebbüs kurulacağına işaret eden Miller, doğalgazda indirim mekanizmasının ise Türkiye pazarına iletilen gaz miktarına bağlı olacağını belirtti.

Miller, Türk Akımı projesinin, Kuzey Akım 2 projesiyle rekabet etmeyeceğini vurgulayarak, “İki projenin hedef pazarları tamamıyla ayrı ve Kuzey Akım 2 projesinde hedeflenen hacim Türk Akımı’ndan çok daha fazla.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus doğalgazını Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesi için hükümetlerarası anlaşma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Rus Enerji Bakanı Aleksandr Novak tarafından dün akşam İstanbul'da imzalandı.

İki hat üzerinden yıllık 31,5 milyar metreküp kapasiteli olması planlanan projede birinci hattın Türkiye’ye, ikinci hattın ise Avrupa’ya Rus doğalgazını taşıması öngörülüyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak