Türk devine Rusya`dan şok! 15 Türk sınır dışı...

Merinos fabrikasının Rusya Genel Müdürü Erdoğan Şeker, Rusya’nın Rostov Eyaletindeki Zao Merinos fabrikasına yapılan baskının ardından, burada çalışan 15 Türkün mahkeme kararıyla sınır dışı edilmesine karar verildiğini bildirildi.

03.12.2015 Cuma 16:15

Güncelleme : 03.12.2015 Cuma 18:11

Merinos fabrikasının Rusya Genel Müdürü Erdoğan Şeker imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, fabrikalarının geçen çarşamba günü saat 10.00 sıralarında Rus güvenlik güçlerince basıldığı belirtilerek, "Federal görevliler ve askeri birlikler tarafından baskın yapılmış fabrikamız çevresi abluka altına alınmış ve içerideki personelimiz enterne edilmiştir. Personelimize ’kimlik ve pasaport kontrolü uygulanacaktır’ duyurusu yapılmış, vardiya saati dışında evinde dinlenmekte olan Türk personel de evlerinden alınarak soruşturma kapsamında fabrikaya getirilmiştir" denildi.

Fabrikada saat 16.00’ya kadar kontrol ve incelemeler yapan güvenlik güçlerinin burada görevli 15 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı personelini çalışma ve oturma izinleri olmasına rağmen gözaltına aldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "15 personelimiz vizeleri tamam olmasına karşın Rus federal görevliler tarafından Göçmen bürosunda gözaltına alınmışlardır. Bu arada fabrikada kalan federal yetkililer işletmeye ait bilgisayar sistemimizi kontrol gerekçesi ile söküp saat 20.00 civarında fabrikadan ayrılmışlardır. İşletmemize uygulanan bir kapatma ya da üretim durdurma yaptırımı yoktur. Türkiye tarafında, konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımıza bilgi verilmiş ancak diplomatik kanalların kapalı olmasından dolayı çok şey yapılamayacağı cevabı alınmıştır. Ekonomi bakanlığımıza durum bildirilmiştir. Rusya ile ortaya çıkan durum ile alakalı bakanlığımızda herhangi bir şey yapılamadığı cevabını vermiştir. Ve bizi Novorossisk Başkonsolosluğumuza yönlendirmişlerdir. Olay başladığı andan itibaren Novorossisk Başkonsolosluğumuza durum hakkında sürekli bilgi verilmiştir. Ayrıca Konsolosluğumuz Moskova Büyükelçiliğimizi de bilgilendirmiştir."

10 GÜN KAMPTA KALACAK, SONRA SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Merinos Rusya Genel Müdürü Erdoğan Şeker, gözaltına alınan 15 Türk personelin dün mahkemeye çıkarıldığını ve burada sınır dışı edilmeleri yönünde karar alındığını belirterek şöyle dedi:

"Mahkemenin kararı 15 Türk personelimiz için sınır dışı etme olarak açıklanmıştır. Geri dönüş ücretini bizim karşılamamız koşulu ile hemen sınır dışı edilme işlemlerinin başlatılacağı ifade edildi. Personelimizin bir an önce içinde bulundukları mağduriyeti ortadan kaldırmak için geri dönüş işlemleri tarafımızdan yapılırken tekrar karar değişmiş 10 gün kampta kalmaları ve takiben sınır dışı edilmeleri kararı verilmiştir. Bu arada konsolosluğumuz Rostov Eyaletine bu hukuksuz durumun ortadan kaldırılması için bir nota vermiştir. Rostov’daki yetkililer herhangi bir dava açıp şikayetçi olmaz isek arkadaşlarımızın bir an önce sınır dışı edilmelerini hızlandıracaklarını ifade etmişlerdir. Şikayetçi olmamız durumunda başımıza daha çok bela açılacağını söylemişlerdir. Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız tek şey sınır dışı kararı verilen personelimizin kampta 10 günlük süreyi tamamlamadan mümkün olan en kısa sürede oradan çıkartılıp bir an önce ülkelerine dönmelerini sağlamaktır. Personelimizin özgürlükleri ve kişisel güvenlikleri firmamız açısından her türlü olayın üstündedir. Rostov’daki avukatımız, firmadaki yetkililerimiz ve konsolosluğumuz konuyu yakından takip etmektedirler. Firmamız, ülkelerimiz arasında bir süredir devam eden siyasi gerginlik nedeni ile Rus yetkililerin abartılı tepkileri ile karşılaştığı bu haksız davranış, personelimize ve firmamıza karşı yapılan yıldırma politikası karşısında tüm hukuk yollarını kullanmak için çalışmalarını sürdürmektedir."

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı