Türk Eximbank Genel Müdürlüğü`ne Enis Gültekin vekaleten atandı

Adnan Yıldırım`ın Kasım 2016`dan beri yürüttüğü Türk Eximbank Genel Müdürlüğü görevinden ayrılması ile boşalan genel müdürlük makamına, 13 Mayıs 2019 itibarıyla daha önce Türk Eximbank Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Enis Gültekin vekaleten atandı.

16.05.2019 Cuma 10:12

Güncelleme : 17.05.2019 Cuma 08:46

Türk Eximbank'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gültekin,  2018 yıl sonu itibarıyla ihracata toplam finansal desteği 44 milyar liraya ulaşan  Türk Eximbank'ın, aynı zamanda ihracatın yüzde 26'sını tek başına destekler  konuma geldiğini belirtti.

Gültekin, bugün itibarıyla hizmet ağını 22 ile genişleten Türk  Eximbank'ın 11 bin 400'ü aşkın ihracatçıyla çalıştığını ve bankadaki bu dönüşüm  ve atılımın, bundan sonraki dönemde de artarak devam edeceğini kaydetti.

Gültekin, görevi devralma töreninde, Adnan Yıldırım'a birlikte  çalıştıkları dönemdeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Gültekin,  bundan sonraki dönemde de aynı kararlılık ile daha çok çalışarak, ihracatçılara  ve ülke ekonomisine katkılarını Türk Eximbank adına artırmaya devam edeceklerini  belirtti.

1976 Kars doğumlu Enis Gültekin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler  Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu.

ABD'de Illinois Üniversitesinde Finans dalında yüksek lisans yapan  Gültekin, çalışma hayatına 1998 yılında Türk Eximbank'ta Uzman Yardımcısı olarak  başladı.

1999 yılında mülga Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları  Kurulu’na ve sonrasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankalar Yeminli  Murakıpları Kurulu’na geçti. Burada Bankalar Yeminli Başmurakıplığı'na kadar  yükselen Gültekin, 17 Aralık 2013 tarihi itibarıyla Türk Eximbank Genel Müdür  Yardımcılığı görevini üstlenirken 13 Mayıs 2019 tarihinde Genel Müdür Vekili  olarak atandı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak