Türk Telekom Grubu 4,5G yetki belgesini aldı

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi Rami Aslan, "4.5G ile başlayan yeni mobil dönemin öncüsü biz olacağız. Müşterilerimize en hızlı, en yüksek kapasiteli ve gerçek 4.5G deneyimini biz sunacağız" ifadesini kullandı.

27.10.2015 Cuma 14:57

Güncelleme : 27.10.2015 Cuma 15:09

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket 4.5G IMT-Advanced Yetki Belgesi'ni, Ankara'da düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Rami Aslan, ihale sonucunda oluşan kaynağın Türkiye ekonomisinin gelişmesine yönelik yatırımlar için kullanılacağını belirtti. Bugünleri öngörerek sektörde fiber altyapıya yönelik en büyük yatırımı gerçekleştiren operatör olduklarını anımsatan Aslan, "4.5G ile başlayan yeni mobil dönemin öncüsü biz olacağız. Müşterilerimize en hızlı, en yüksek kapasiteli ve gerçek 4.5G deneyimini biz sunacağız" ifadesini kullandı.

Aslan, ortalama 2,3 milyar avro olması beklenen ihale satış bedelinin, tahmin edilenin üzerinde, 3 milyar 359 milyon avro olarak gerçekleştiğini ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"İhale sonucunda oluşan kaynak, Türkiye ekonomisinin gelişmesine yönelik yatırımlar için kullanılacak. Türkiye'yi bir iletişim üssü, inovasyon ve girişimcilik alanında önemli bir oyuncu haline getirmeyi hedefleyen her türlü inisiyatifi desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye bu ihale ile birlikte bu amaca yönelik en büyük adımlardan birini atmış oldu.

Bu adım, Türkiye'nin ekonomik anlamda büyümeye devam ettiğinin en somut kanıtıdır. Ödediğimiz 1 milyar avronun üzerindeki bedel ile ekonomik büyümeye katkı sağlamaktan ötürü gururluyuz. 4.5G teknolojileri sadece ekonomik kalkınmada değil, sosyal kalkınmada da bir itici güç olacaktır. Türk Telekom Grubu olarak bu yeni dönemin öncüsü olmak için kararlı ve hazırız."

 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü