Türk ve İtalyan şirketler, Rus LNG projesinde yer alacak

Toplam yatırım tutarı 25,5 milyar doları bulması beklenen Arktik LNG 2 projesinde Türk ve İtalyan şirketleri yüzde 50 ortak payla bazı tesisleri birlikte yapacak.

19.12.2018 Cuma 13:49

Güncelleme : 20.12.2018 Cuma 10:18

Türk şirketi Rönesans ile İtalyan Saipem şirketinin, Rusya’nın Arktik LNG 2 projesi kapsamında inşa edilecek bazı tesisleri birlikte yapmak üzere anlaşma imzaladıkları bildirildi.

Saipem’den yapılan yazılı açıklamada, Rönesans ile kurulan ortak girişimle, Rusya’nın Arktik LNG 2 projesi kapsamında kurulacak bazı tesislerin  tasarım ve inşaatına yönelik anlaşma imzalandığı belirtildi.

Anlaşmanın toplam 2,2 milyar euroluk yatırım için imzalandığı  bilgisine yer verilen açıklamada, her iki şirketin de ortak girişimde yüzde  50’lik paya sahip oldukları kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Saipem Üst Yöneticisi Stefano Cao,  anlaşmayla Rusya'daki varlıklarını güçlendirdiklerini belirterek, "Bu anlaşmayla  LNG sektöründeki katma değeri yüksek projelerimize bir yenisini daha eklemiş  olduk." ifadesini kullandı.

Toplam yatırım tutarı 25,5 milyar doları bulması beklenen Arktik LNG 2  projesiyle 2022’den itibaren yıllık yaklaşık 20 milyon ton sıvılaştırılmış doğal  gaz (LNG) üretimi yapılması planlanıyor.

Mayıs ayında St. Petersburg’da düzenlenen Uluslararası Ekonomi  Forumu'nda Fransız Total, Novatek tarafından yürütülen Arktik LNG 2 projesine  yüzde 10'luk payla ortak olmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı