Turkcell`den piyasalara güven mesajı

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Nisan 2018 itibarıyla konsolide bilançolarında 248 milyon dolar açık pozisyonları bulunduğunu belirterek, "Bilançomuza henüz yansımamış olmakla birlikte yurt dışında satışı tamamlanmış Fintur varlıklarımızdan elde edilen gelirleri ve Fintur Holding nakit pozisyonunu dikkate aldığımızda döviz açık pozisyonumuz bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

23.05.2018 Cuma 15:34

Güncelleme : 24.05.2018 Cuma 11:05

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde finansal  piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle ülke ekonomisinde ortaya çıkan yeni  durumu değerlendirdi.
 
Turkcell'in istikrarlı finansal yapısını sürdüreceğini vurgulayan Terzioğlu, şunları kaydetti:
 
"Finansal piyasalarda içinde bulunduğumuz ayın başından bu yana  Türkiye’nin temel ekonomik dinamikleri ile örtüşmeyen irrasyonel fiyat  hareketleri gözlemliyoruz. Gelişen piyasaların içerisinde Türkiye ekonomisi  olumlu makroekonomik verilere ve güçlü bir potansiyele sahiptir. Güncel  çalkantıların geçici olduğunu düşünmekle beraber Turkcell olarak, her zaman  olduğu gibi finansal tablolarımıza olan etkileri asgariye indirecek önlemlerimizi  almayı sürdürüyoruz. Nisan 2018 itibarıyla konsolide bilançomuzda 248 milyon  dolar açık pozisyonumuz bulunmaktadır. Bilançomuza henüz yansımamış olmakla  birlikte yurt dışında satışı tamamlanmış Fintur varlıklarımızdan elde edilen  gelirleri ve Fintur Holding nakit pozisyonunu dikkate aldığımızda döviz açık  pozisyonumuz bulunmamaktadır. Turkcell olarak, güçlü finansal yapımızı sürdürme  konusundaki kararlılığımızı devam ettireceğimizi de ayrıca bildirmek isterim."

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı