Türkiye Bankalar Birliği`nden güvenlik uyarısı

Türkiye Bankalar Birliği`nce, banka müşterilerinin, SMS, elektronik posta ve sosyal medya iletileriyle yapılan yönlendirmeler veya arama motorları üzerinden giriş yapılan internet sitesi adreslerinin doğruluğundan emin olmak için, güvenlik sertifikalarını mutlaka kontrol etmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

22.06.2018 Cuma 10:51

Güncelleme : 23.06.2018 Cuma 10:22

Türkiye Bankalar Birliği'nce (TBB) yapılan açıklamada, kamuoyundan gelen bilgilerden,  banka müşterilerine SMS, elektronik posta, sosyal medya ileti ve reklamlarıyla,  "puan kazandınız", "kart aidat ücretiniz iade edildi", "masrafınız iade edildi",  "ihtiyaçlarınıza en uygun krediyi sizin için analiz edelim" gibi vaatler  sunulduğunun anlaşıldığı ifade edildi.
 
Müşterilerin, iletilerde yer alan internet sitelerine yönlendirilerek  kişisel bilgilerinin talep edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Kullanılan logo, isim ve kurumsal renklerle bankadan geldiği izlenimi  veren bu iletiler, kişisel ve banka bilgilerinizi almaya yöneliktir ve  dolandırıcılık amacıyla gönderilmektedir. Kişisel veriler, banka hesap ve kredi  kartı bilgileri ve güvenlik şifreleri kişiye özel olup asla paylaşılmamalıdır. Bu  tür bilgilerin talep edilmesi durumunda, mutlaka adı geçen banka aranarak bilgi  alınmalıdır.
 
SMS, elektronik posta ve sosyal medya iletileriyle yapılan  yönlendirmeler veya arama motorları üzerinden giriş yapılan internet sitesi  adreslerinin bankanıza ait olduğundan emin olmak için, güvenlik sertifikaları  mutlaka kontrol edilmelidir. İnternet tarayıcısındaki adres çubuğuna bankanın  site adresi yazılarak siteye giriş yapılmasına özen  gösterilmelidir. Dolandırıcılığa maruz kalınmaması ve mağduriyet yaşanmaması için  güvenlik uyarılarına hassasiyet gösterilerek, dikkatli olunmalıdır."
  
Açıklamada ayrıca, güvenlik sertifikasının nasıl kontrol edileceği  hakkında Birlik tarafından yayınlanmış Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma  Yöntemleri kitabından bilgi edinilebileceği aktarıldı.

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı