`Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam`

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Türkiye ekonomisi, güçlü bir şekilde şoklara karşı direniyor" dedi.

30.07.2016 Cuma 13:30

Güncelleme : 01.08.2016 Cuma 10:05

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu ve güçlü bir şekilde şoklara karşı  direndiğini belirterek, "Büyük bir badire atlattık. Bu kadar büyük bir şoka  rağmen görüyorsunuz piyasalarda hızlı bir normalleşme var, kaybedilen zemin  yeniden kazanılıyor." dedi.

Şimşek, Gaziantep'te bir otelde, kentteki sanayici ve iş adamlarıyla  bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere  açıklama yapan Şimşek, Türkiye'nin hızlı bir şekilde normalleşme sürecini  yaşadığını söyledi.

İş, aş, istihdam ve yatırımın her zaman gündemleri olduğunu anlatan  Şimşek, "Kentimizi ve ülkemizi nasıl daha ileriye taşırız, demokrasimizi nasıl  daha güçlendiririz gibi düşüncelerimiz var. Çok şükür siyasi istikrar pekişti."  dedi.

İş adamları ve sanayicilerle yaptıkları toplantıda da bu konuların  istişaresini yaptıklarını ifade eden Şimşek, toplantının Gaziantep ve ülke için  hayırlara vesile olmasını diledi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe  girişiminden ülke ekonomisinin nasıl etkilendiği yönündeki soruya şöyle yanıt  verdi:

"Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Türkiye ekonomisi, güçlü bir  şekilde şoklara karşı direniyor. Büyük bir badire atlattık. Dediğim gibi,  Türkiye'nin demokrasisi daha güçlü, geleceği daha parlak, siyasi istikrarı daha  pekişmiş durumda. Temellerimiz zaten sağlam. Reformlarla ülkemizi daha ileriye  taşıyacağız. Bu kadar büyük bir şoka rağmen görüyorsunuz piyasalarda hızlı bir  normalleşme var, kaybedilen zemin yeniden kazanılıyor. Dolayısıyla Türkiye önüne  bakacak, Türkiye milletiyle birlikte daha müreffeh, istikrarlı ve huzurlu bir  ülke. İnşallah küresel anlamda ülkemiz daha büyük bir aktör olarak yoluna devam  edecek."

Şimşek'in, kentteki bazı şehit ailelerine taziye ziyaretinde  bulunacağı öğrenildi.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı