`Türkiye enerjide gücünü ispat etti`

ABD Federal Enerji Düzenleme Komisyonu Üyesi Honorable "Türkiye uyguladığı enerji politikasıyla gücünü ispat etti "Türkiye enerji merkezi olmak için çok uygun"dedi.

05.06.2015 Cuma 12:29

Güncelleme : 05.06.2015 Cuma 12:29

Amerikan Federal Enerji Düzenleme Komisyonu Üyesi Colette Honorable, Türkiye'nin uyguladığı enerji politikasıyla gücünü ispat ettiğini söyledi.

Enerji sektörüne ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Honorable, Türkiye'nin enerji kaynaklarına yönelik izlediği politikaların ve komşularıyla enerji bağlantılarının örnek teşkil ettiğini belirtti. Honorable, "Enerjide kaynak çeşitliliği çok önemli. Sadece bir kaynaktan beslenmek yerine birkaç enerji kaynağına sahip olmak gerekiyor. Biz, Amerika olarak kaynak çeşitliliğinin önemini gördük ve uyguluyoruz. Şunu unutmamalı ki kaynak çeşitliliği fiyatta da avantaj sağlar" dedi.

Türkiye'nin enerji merkezi olabilmesi için gereken tüm niteliklere sahip olduğunu ifade eden Honorable, bu niyetle ilerleyen ülkelerde enerji altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Honorable, Amerika'da daha temiz ve verimli bir enerji ekonomisi için çabaladıklarını ifade ederek, "Eğer sağlam bir enerji ekonomisine sahip olmak istiyorsak, altyapımız da o kadar kuvvetli olmalı. Bunun için de daha fazla doğalgaz boru hattı, daha fazla araştırma, geliştirme ve inşaat çalışmaları yapmak gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin enerji dünyasından birçok kişiyi bir araya getiren ülke olduğuna dikkati çeken Honorable, şunları kaydetti:

"Türkiye uyguladığı enerji politikasıyla gücünü ispat etti ve enerji merkezi olmak için çok uygun bir ülke. Türkiye'deki liderler sadece bu topraklarda kalmıyor. Avrasya ve dünyada da söz sahibi Türk liderler var. Enerji perspektifinden bakınca, Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz ve Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu Başkanı Alparslan Bayraktar, buna en iyi iki örnek olur."

"Güneş enerjisi üzerine proje geliştiriyoruz"

Honorable, Amerika'da enerji üzerine yeni çalışmalar yaptıklarını ve yenilenebilir enerji üzerine birçok projeleri olduğunu bildirdi.

Güneş enerjisi için yaptıkları çalışmaların kendilerine gurur verdiğini ve mutlu ettiğini bildiren Honorable, "Başkanımız Barack Obama'nın da daha temiz ve verimli enerjiyi desteklediğini söyleyebilirim. Sera gazı salınımını azaltma konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Şu sıralar güneş enerjisi üzerine birçok proje geliştiriyoruz" dedi.

 

"
En Çok Okunan Haberler

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum