`Türkiye güçlü bir şekilde büyümeye devam edecek`

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Özellikle son açıklanan sanayi üretim endeksindeki artışlar, imalat sanayindeki, tüketici güven endeksindeki artışlar bize şunu gösteriyor; Türkiye güçlü bir şekilde büyümeye devam edecek" dedi.

10.09.2017 Cuma 12:05

Güncelleme : 11.09.2017 Cuma 09:22

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent  Tüfenkci, "Özellikle son açıklanan sanayi üretim endeksindeki artışlar, imalat  sanayindeki, tüketici güven endeksindeki artışlar bize şunu gösteriyor; Türkiye  güçlü bir şekilde büyümeye devam edecek." dedi.

Bakan Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılın bütün  olumsuzluklarına rağmen Türkiye'nin bu yıla güçlü bir başlangıç yaptığını  söyledi.

İlk çeyrekte yüzde 5 büyüme yakalandığını hatırlatan Tüfenkci,  "İnşallah yakında açıklanacak ikinci, üçüncü çeyrek büyüme oranlarıyla beraber  Türkiye daha yüksek büyümeleri yakalayacak. Netice itibarıyla yıl sonunda  öngördüğümüz, orta vadeli büyüme planlarımızdaki yüzde 4,4'ün üzerinde yüzde  5'lerde bir büyümeyi inşallah Türkiye yakalamış olacak." diye konuştu.

Gerek sanayi üretimi gerekse ihracat, ithalat ve dış ticaret hacminde  pozitif büyümenin görüldüğünü belirten Tüfenkci, ülkenin her türlü olumsuzluğa  rağmen ekonomik disiplinden çıkmayarak yoluna devam ettiğini vurguladı.

İhracatın bu yılın ağustos ayı itibarıyla yüzde 12,36 arttığını  kaydeden Tüfenkci, şöyle konuştu: "İhracat, 13 milyar 287 milyon doları buldu. İthalatımız yüzde 15,30  artarak 19 milyar 164 milyon doları buldu. Baktığımızda da toplam dış ticaret  hacmimizin yüzde 14,08 arttığını görüyoruz. Özellikle son açıklanan sanayi üretim  endeksindeki artışlar, imalat sanayindeki, tüketici güven endeksindeki artışlar  bize şunu gösteriyor; Türkiye güçlü bir şekilde büyümeye devam edecek. Türkiye  dış dünyayı da imrendirecek şekilde mali disiplinden taviz vermeden, büyümesine,  yoluna devam etti. Birileri engel çıkarmaya çalışsa da Türkiye'nin bu büyümesini  kıskansa da Türkiye yoluna devam edecek."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak