Türkiye için kritik gün!

Nefesler tutuldu ve gözler S&P`nin bugün yapacağı Türkiye not değerlendirmesine çevrildi. Değerlendirme seçim sonrası yapılacak ilk değerlendirme olması açısından da önem taşıyor. Uzmanlar bugün S&P`den herhangi bir adım beklemiyor.

06.11.2015 Cuma 08:45

Güncelleme : 06.11.2015 Cuma 17:56

UZMANPARA

Nefesler tutuldu ve gözler kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P) bugün yapacağı Türkiye not değerlendirmesine çevrildi. Değerlendirme seçim sonrası yapılacak ilk değerlendirme olması açısından da önem taşıyor. 

Kuruluş son değerlendirmesinde Türkiye'nin yabancı para cinsinden 'BB+' notunu ve negatif görünümünü teyit ederken, yerel para cinsinden notunu ise ‘BBB'den ‘BBB-’ düzeyine indirmişti.

Konuya ilişkin UZMAPARA'ya değerlendirme yapan ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, seçimden sonraki ilk kredi değerlendirmesi olması bakımından S&P’nin açıklamalarının önem taşıyacağını söyledi.

'SEÇİM SONRASI İLK DEĞERLENDİRME'

"S&P’de hali hazırda, diğer iki kredi derecelendirme kuruluşunun aksine “yatırım yapılabilir” değiliz" hatırlatmasında bulunan Erkan, sözlerine şöyle devam etti:

'BUGÜN HERHANGİ BİR ADIM BEKLEMİYORUZ'

"Bugün herhangi bir adım beklemiyoruz, seçim sonuçlarından sonra da bir not indirimi olmasını beklemiyoruz. Hali hazırda Fitch ve Moody’s nezdinde notumuz daha yüksek olduğu için böyle bir adım atmaları da olası değildir. Açıklama içeriğinin nötr veya biraz daha pozitif olması beklenebilir. Not görünümünün negatiften durağana çekilme ihtimali olsa da, bu ihtimal düşüktür. S&P seçim sonuçlarının yansımalarına ve Fed faiz artırım sürecinin etkilerine bakmak için daha fazla zaman ve gösterge isteyecektir."
"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?