Türkiye Varlık Fonu`ndan önemli açıklama

Türkiye Varlık Fonu`ndan yapılan açıklamada, "Tamamen teknik bir düzenleme getiren tebliğden Türkiye Varlık Fonu`nun satılması gibi bir anlam çıkarmak mümkün değildir" ifadeleri kullanıldı.

18.03.2019 Cuma 14:37

Güncelleme : 19.03.2019 Cuma 09:42

Türkiye Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamada, III-52.1 sayılı Yatırım  Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’in  (III-52.1.c) 12 Mart .2019 tarih ve 30712 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasından  sonra Türkiye Varlık Fonu'nun satılacağına dair asılsız haberlerin kamuoyu  gündemine geldiği anımsatıldı.

İlgili tebliğ uyarınca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB),  Hazine ve Maliye Bakanlığı ve ipotek finansman kuruluşlarına ilave olarak Türkiye  Varlık Fonu tarafından para ve sermaye piyasası araçları ihraç edilmesi  durumunda, SPK'ya tabi yatırım fonlarının bu araçlara yapacağı yatırımlarda  ilgili fıkrada belirtilen sınırlamalardan muaf tutulacağının ifade edildiği  belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tamamen teknik bir düzenleme getiren ilgili tebliğden Türkiye Varlık  Fonu'nun satılması gibi bir anlam çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca, Türkiye  Varlık Fonu'nun satışıyla ilgili hiçbir gündem bulunmamaktadır. Büyük ve güçlü  Türkiye vizyonu çerçevesinde, ülkemizin finansal güç merkezi olma misyonuyla  faaliyet gösteren Türkiye Varlık Fonu, portföyündeki varlıkların değerini en üst  seviyeye taşıma, Türkiye'nin stratejik yatırımlarına sermaye desteği sağlama,  ulusal şirketlerden bölgesel ve küresel liderler çıkarmaya katkıda bulunma ve  uzun vadede ülkenin yetenek havuzu olmak hedefleriyle faaliyetlerine devam  etmektedir. Kötü niyetli çevrelerce yapılan bu tür kasıtlı yorumlara  vatandaşlarımızca itibar edilmemesini temenni ederiz."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma