`Türkiye`ye ceza ödeyeceğiz`

Petrol Bakanı Zengene, mahkemenin kararına göre, Türkiye`ye satılan doğalgaz fiyatının yüzde 13 ila 15`inin ceza olarak Ankara`ya ödeneceğini bildirdi.

04.02.2016 Cuma 18:31

Güncelleme : 05.02.2016 Cuma 12:27

İran'ın yarı resmi  Tasnim haber Ajansı'na göre Petrol Bakanı Zengene, mahkemenin kararına göre,  Türkiye'ye satılan doğalgaz fiyatının yüzde 13 ila 15'inin ceza olarak Ankara'ya ödeneceğini bildirdi.
 
İran'ın ödeyeceği rakamın gizli tutulduğunu söyleyen  Zengene, "İran'ın Türkiye'ye ödeyeceği rakam çok değil" ifadesini  kullandı. Türkiye'nin mahkemede gaz fiyatında istediği indirimi  alamadığını savunan İran Petrol Bakanı Zengene, "Karar, Türkiye'nin talep  ettiğinden farklı" dedi.

İran'dan alınan doğalgaz fiyatında anlaşma sağlanamayınca 2012'de Ankara tarafından açılan tahkim davasının Türkiye lehine sonuçlandığı salı günü  açıklanmıştı.

Kararın ardından konuyu değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz tahkimi davasında kazanılan  indirimin geriye dönük olarak işleyeceğini belirterek, "Burada tahkim tarafların  anlaşması yönünde yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir indirim aralığı verdi. Bu  önümüzdeki birkaç ay içerisinde tarafların bir mutabakata varması ile ilgili bir  süreç, sınırsız bir süreç değil. Bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza  yansıtmayı düşünüyoruz" demişti.

Bakan Albayrak, Türkiye'nin İran'la  yaşadığı doğalgaz fiyatındaki anlaşmazlık sebebiyle 2012 de uluslararası tahkime  açtığı bir dava olduğunu ve bu davadan alınacak indirimin 1 Temmuz 2011'den  itibaren geçerli olacağını da belirtmişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma