Türkler`in yurtdışı seyahat harcamaları artacak

Küresel seyahat endüstrisininteknoloji çözümleri sağlayıcısı Amadeus’un raporuna göre, Türkler`in yurtdışı seyahat harcamaları her yıl yüzde 5 artacak.

22.04.2015 Cuma 15:25

Güncelleme : 22.04.2015 Cuma 15:50

Küresel seyahat endüstrisinin lider teknoloji çözümleri sağlayıcısı Amadeus’un yayınladığı “Geleceğin Seyahatini Şekillendirmek” raporuna göre, seyahat endüstrisini önümüzdeki 10 yılda parlak bir gelecek bekliyor.

Sektör, yıllık bazda yüzde 5,4 büyüyecek. Türkiye’deki seyahat sektöründen övgüyle bahseden rapora göre 2023’e dek Türklerin yurtdışı seyahat harcamaları her yıl yüzde 5’in üzerinde artacak.

Toplantıda rapor sonuçlarını paylaşan Amadeus Dağıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Holger Taubmann, “Ekonomik krizden henüz çıkmakta olan pek çok endüstri segmenti için sevindirici haberlerimiz var seyahat için yeni bir altın dönem başlıyor. Ancak elbette bu iyimser tahminler herkes için geçerli değil, her zamanki gibi kazananlar ve kaybedenler söz konusu” dedi.

Taubmann sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında öne çıkan oyunculardan biri. Yükselen gelir seviyesi ve değişen tüketici alışkanlıkları, Türkiye’deki hem uluslararası hava trafiğinin hem yurtdışı seyahat harcamalarının artmasını sağlıyor.

Geçtiğimiz 10 yıldaki hızlı büyümesini takiben, Türkiye’nin 2023’e kadar yıllık ortalama yüzde 5’in üzerinde bir büyüme yakalaması bekleniyor. Türk Hava Yolları’nın dünyada en fazla destinasyona uçan havayolu şirketi olma vizyonu da bu büyümeye önemli bir katkı sağlıyor.”

"
En Çok Okunan Haberler

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?