TV’den izledi, Türkiye’yi bölgesel üs yaptı!

Belçikalı La Lorraine, Manisa’da 100 milyon TL yatırımla fabrika açtı. La Lorraine CEO’su Vanherpe, darbe girişimi sonrası soru işareti yaşamadıklarını belirterek, Türkiye’yi bölgesel üs yaptıklarını söyledi.

24.09.2016 Cuma 08:46

Güncelleme : 24.09.2016 Cuma 12:46

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesi sonrası Türkiye’ye adeta yatırım yağıyor. Türk işadamları ülkedeki yatırımlarına hız verirken, yabancılar Türkiye’de planladıklarını ise yüz milyonlarca dolarlık  yatırımlarını hayata geçirmeye başladı. Son olarak dünyanın en büyük unlu mamul üreticilerinden Belçikalı La Lorraine, dünyadaki 13’üncü fabrikasını 100 milyon TL yatırımla Manisa’da açtı.

40 dönüm arazi üzerine inşa edilen fabrika, kruvasan, ekmek çeşitleri ve unlu mamuller üretecek. Türkiye’yi merkez üs seçen şirket, buradan Ortadoğu’ya ihracat yapacak. Star'dan Kaan Zenginli'nin haberine göre 620 milyon Euro cirosu, dünya çapında 12 tesisi bulunan Belçikalı dev La Lorraine’nin CEO’su Guido Vanherpe, yaşanan darbe girişimini ve sonrasındaki yatırım kararları hakkında açıklamalarda bulundu.

POTANSİYELE İNANIYORUZ

O geceyi televizyonlardan pür dikkat izlediklerini anlatan Vanherpe “Sonuçta Türkiye’de dev bir yatırım kararı aldık. Ardından darbe girişimi olduğunu öğrendik. Televizyonlardan soluksuz izledik. O gecenin sabahında kontrol altına alınması ile rahatladık” dedi. Türkiye’nin geleceğine her zaman güvendiklerini söyleyen Vanherpe “Burası çok dinamik bir ülke. Potansiyeli çok yüksek. Ciddi gelecek vaat ediyor. Darbe girişimi bizi tedirgin etti tabii ki ama kafamızda en ufak bir soru işareti yaşamadık” dedi. Türkiye’de ilk etapta Migros ve Macro marketlerde ürünlerinin satıldığını da söyleyen Vanherpe “Bugün 1.500 noktaya ulaşıyoruz. 2017 sonunda ise hedefimiz 5 bin noktada var olmak” diye konuştu.

EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇECEK

La Lorraine Türkiye Genel Müdürü Burak Deniz de yatırımla ilgili şu bilgileri verdi: “Bizim en büyük özelliğimiz ekmeğin bütün içeriğinin hazırlanıp yüzde 80 oranında pişirildikten sonra eksi 30 derecede şoklanıp, depolanmasıdır. Bu ortamda bir yıl ömrü var. Bu süreçte ürün satış noktalarına gönderilir. Bu ürünü 5 dakika pişirme süresi içerisinde tüketiciye çıtır çıtır, sıcacık sunabilme imkanına sahip olur. Bu da ekmek israfının önüne geçecektir.”

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma