`Uçak üreticisi Bombardier ile iş birliği olabilir`

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Osman Okyay, Kanadalı uçak üreticisi Bombardier ile bir iş birliğinin söz konusu olabileceğini söyledi.

11.10.2017 Cuma 12:00

Güncelleme : 12.10.2017 Cuma 07:44

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Osman Okyay, Kanada ile ekonomik ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

Kanada'nın dış ticaretinin yüzde 70'den fazlasını ABD ile yaptığı bilgisini veren Okyay, ancak tek ülkeye bağımlılığın artık risk olarak görülmeye başlandığını bu nedenle başka ülkelerle iş birliklerini artırmak istediklerini söyledi.

Kanadalıların Türkiye'de yatırım yaptığı en büyük sektörün madencilik olduğunu vurgulayan Okyay, "Şu anda Kanadalı şirketler Türkiye'de çok memnun ve hepsi işlerini büyütmeyi düşünüyor." ifadesini kullandı.

Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Okyay, havacılık sanayisinde "enteresan" bir iş birliği olabileceğini belirterek, "Bombardier diye Kanadalıların çok önemli bir sivil uçak üreticisi var. Onlarla iş birliği söz konusu olabilir. Bu iş birliği satın alma değil, olası bir ortaklık, beraber üretim vesaire... Ayrıca, uzay, nükleer gibi alanlarda da iş birlikleri olabilir. Burada her iki ülkenin iş dünyasının ne kadar aktif olacağı çok önemli. Birlikte üçüncü ülkelerle iş birlikleri yapılabilir. Biz bunu başka ülkelerle yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü