`Ülkemizin başarısı büyüme rakamlarıyla tescillendi`

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Türkiye`nin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ülkeleri arasında İrlanda`dan sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye ekonomisi, hükümetin desteği ve reel sektörün azmiyle başarı hikayesi yazdı." ifadesini kullandı.

29.03.2018 Cuma 12:20

Güncelleme : 29.03.2018 Cuma 15:18

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yazılı açıklamasında, 2017 yılına ilişkin açıklanan Gayri Safi  Yurtiçi Hasıla verilerini değerlendirdi.
 
Türkiye ekonomisinin 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7,4  büyüdüğünü belirten Baran, GSYH'nin da 3 trilyon 104 milyar 907 milyon lira  olduğunu anımsattı.
 
Baran, Türkiye'nin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında İrlanda'dan sonra en hızlı  büyüyen ikinci ekonomi olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye ekonomisi, hükümetin  desteği ve reel sektörün azmiyle başarı hikayesi yazdı.  Ülkemizin başarısı  büyüme rakamlarıyla tescillendi." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye ekonomisinin yavaşlama seyrine gireceği sinyallerinin  zamanında ve doğru şekilde değerlendirildiğinin, teşhisin eksiksiz konduğunun ve  tedavinin de doğru uygulandığının altını çizen Baran, bu kapsamda Kredi Garanti  Fonu ve hükümetin reel sektöre sağladığı mali teşviklerin önemine değindi.
 
Baran, Türkiye'nin sorunlarla dolu bir coğrafyanın ortasında, darbe  girişimine, küresel oyunlara rağmen siyasi istikrarını sürdürdüğüne işaret  ederek, şunları kaydetti:
 
"Ekonomide atılan adımların temelinde ülkeye ve istikrara yönelik  güvenin olması, başarıyı beraberinde getirdi. Türkiye'nin büyümede başarı  hikayesi yazdığı dönemlerde Suriyeli sığınmacılar için toplam 30 milyar dolar  harcadığının da dikkate alınması gerek. 15 Temmuz darbesini başaramayanların  umudu siyasette başarılamayanı ekonomide başarmaktı ancak bu oyun da bozuldu."
 
Türkiye'nin ekonomik büyümede sergilediği başarının, özel sektörünün  ve onu doğru yöntemlerle destekleyen hükümetin başarısı olduğuna dikkati çeken  Baran, bu başarının yerli ve milli üretim hamlesiyle daha da köklü hale  dönüştürüleceğini kaydetti.
 

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı