Ünlü holding sahibi kardeşlerden biri serbest!

FETÖ soruşturmasında Tanrıverdi kardeşlerden İbrahim Tanrıverdi serbest bırakıldı. Recep Tanrıverdi ise gözaltında tutularak sorgusu devam ediyor.

29.09.2016 Cuma 10:45

Güncelleme : 29.09.2016 Cuma 13:39

Samsun merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Tanrıverdi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kurucularından iş adamı Recep ve İbrahim Tanrıverdi'nin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 20'ye çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Samsun, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Amasya, Tokat, Kahramanmaraş ve Bilecik'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İBRAHİM TANRIVERDİ SERBEST BIRAKILDI

Operasyonda kapatılan Tanrıverdi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kurucusu iş adamları Recep ve İbrahim Tanrıverdi kardeşler İstanbul'da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Ankara'da 2, Tokat ve Samsun'da da 1 kişi daha gözaltına alındı.

Tanrıverdi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın kurucularından İbrahim Tanrıverdi İstanbul'da savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, Recep Tanrıverdi de ifadesinin ardından bu sabah uçağı ile Samsun'a getirilerek İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Operasyonda derneğin yönetim kurulu üyeleri Mete Melikşah D, Hüseyin Avni B, Türker Y, İsmail S, Naim U, Murat Y, Metin T, İbrahim Hakkı Ö, Kani A, Levent A, Mehmet D, Tarık Ç, Ömer Ç. ve Cemal K. gözaltına alınmış, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar, CD ve dokümana el konulmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak