Üretici kurbanlık satışlarından memnun!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar "Üreticilerimizin çoğu, kurban pazarına getirdiği hayvanları sattı. Kurbanlık fiyatları,bayram öncesinde kamuoyuna açıkladığımız seviyelerde gerçekleşti" dedi.

21.09.2016 Cuma 10:21

Güncelleme : 21.09.2016 Cuma 10:35

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı  Şemsi Bayraktar, kurbanlık satışlarının üreticiyi genelde memnun ettiğini  bildirerek, "Üreticilerimizin çoğu, kurban pazarına getirdiği hayvanları sattı."  ifadesini kullandı.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Kurban Bayramı sonrasında ziraat  odaları ve üreticilerle yaptıkları görüşmelerden, kurbanlık satışlarının  üreticiyi memnun ettiği sonucunu çıkardıklarını belirtti. Üreticilerin çoğunun,  kurban pazarına getirdiği hayvanlarını sattığını, genelde üreticinin elinde  hayvan kalmadığını kaydeden Bayraktar, "Bunda, kurbanlık hayvan ithalatının  yapılmaması, fiyatların geçen yılki seviyelere yakın seyretmesi, dernek, vakıf ve  marketlere yönelimin artması etkili oldu. Kurbanlık fiyatları, bayram öncesinde  kamuoyuna açıkladığımız seviyelerde gerçekleşti, bazı yerlerde bayramın ikinci  gününden itibaren fiyat, canlı kiloda 1-2 lira geriledi." değerlendirmesinde  bulundu.

Büyükbaş kurbanlıklarda hisse için ortak bulmakta zorlanılmasının  alıcıları küçükbaş hayvana yönelttiğini tespit ettiklerine değinen Bayraktar, bu  durumun küçükbaş kurban satışlarını artırdığını vurguladı. Fiyatların geçen yıla  yakın, makul seviyelerde olmasının da talebi yükselttiğine işaret eden Bayraktar,  şöyle devam etti:

"Hayvan satışlarının iyi olması, hayvanların üreticinin elinde  kalmasını dolayısıyla tüccarın bu hayvanları ucuza kapatmasını engelledi. Erzurum  gibi bazı illerimiz dışında üreticilerimizin elinde hayvan kalmadı ama elde kalan  bu hayvanların da piyasada satılacağını, üreticimiz açısından sıkıntı  oluşturmayacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı üreticilerin Et ve Süt Kurumuna  hayvanlarını kestirmek için ciddi bir müracaatları olacağını düşünmüyoruz."

Bayraktar, her yıl kurbanlık yerlerinin fahiş fiyatlarla kiralanmaması  için yaptıkları uyarıların bu yıl bazı belediyeler tarafından dikkate alındığına  dikkati çekerek, bazı belediyelerde başlangıçta 60 liraya kiralanan yerlerin  ziraat odalarının girişimleri ve çabalarıyla 12-13 liraya kadar düşürüldüğünü de  kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL? 

Borsa güne yatay başladı