`Üzerimize düşen görev, blokzincir teknolojisini en iyi hale getirmek`

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan "Ülke olarak üzerimize düşen görev, blokzincir teknolojisini en iyi hale getirmek ve bu endüstriden üstümüze düşen payı almak" dedi.

19.11.2018 Cuma 13:01

Güncelleme : 20.11.2018 Cuma 10:05

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) düzenlenen  "Blokzincir Türkiye Zirvesi"ne telekonferansla katıldı.

Blokzincir teknolojisinin 2008'de insan hayatına girdiğini aktaran  Sayan, bu teknolojinin verimli ve şeffaf bir şekilde işlem yapmanın yeni bir  yolunu ortaya koyduğunu söyledi.

Sayan, gün geçtikçe blokzincirin kullanım alanının genişlediğini ve  her geçen gün daha fazla tehdit edilen gizlilik ilkesini güçlendiren bir etkisi  olduğunu belirterek "Ülke olarak üzerimize düşen görev, blok zincir teknolojisini  en iyi hale getirmek ve bu endüstriden üstümüze düşen payı almak."  değerlendirmesinde bulundu.

Blokzincir gibi teknolojilerde değer ve inançlara uygun bir şekilde  araştırmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Sayan, şöyle devam etti:

"Ülke olarak global gelişmeleri yakından takip ederek bu alanda önemli  kazanımlar sağladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ivme  kazanan yerli ve milli hamleler blokzincir alanında da çeşitli çalışmaların  yapılmasında ilham kaynağı olacak. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın  yegane yolu global düzeyde gerçekleşen değişimlere ayak uydurmak ve önder  olmaktan geçiyor."

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ise blokzincir teknolojisinin  paranın dijitalleşme süreciyle gündeme geldiğini vurguladı.

Blokzincirin en önemli özelliklerinden birinin güvenlik olduğunu dile  getiren Karagözoğlu, "Blokzincirin, kendisini henüz tam anlamıyla ispatlamadığı  alanlardan bankacılık sektöründe, akademik camia ve özel Ar-Ge merkezleri  tarafından ölçeklenebilirliği ve sunabileceği çözümler konusunda yoğun çalışmalar  yapılıyor ve eş zamanlı olarak bu sektörlerde de kullanılmaya devam ediliyor.  Blokzincir teknolojisi, günümüzün ve geleceğin en hassas bilgi teknolojileri  gündemidir." ifadelerini kullandı.

BLOKZİNCİR, VERİNİN OLDUĞU HER YERDE

Projesium Kurucu Ortağı Dr. Gökçe Phillips, blokzincir teknolojisiyle  verinin bulunduğu her alanda karşılaşmanın mümkün olduğuna dikkati çekti.

Söz konusu teknolojinin çok geniş bir ekosisteme sahip olduğunu  vurgulayan Phillips, devletin ve kurumsal firmaların desteğinin önemli olduğunu,  girişimciler olmadan yeni fikirlerin ortaya çıkamayacağını kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsada yeni rekor