VakıfBank, Katar`da bankacılık lisansı aldı

VakıfBank`ın bankacılık faaliyetleri yürütmek üzere Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi`ne (QFCRA) yaptığı lisans başvurusu onaylandı.

18.05.2020 Cuma 13:20

Güncelleme : 19.05.2020 Cuma 12:18

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre, banka, bölgesinde her geçen gün daha güçlü bir finans merkezi olma yolunda ilerleyen Katar'da bankacılık lisansına sahip ilk ve tek Türk bankası oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, banka yönetim kurulunun aldığı kararlar çerçevesinde, yurt dışı  faaliyetlerinin genişletilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Bu karar doğrultusunda daha önce Çin ve Katar'da temsilcilik ofisi  açmayı planladıklarını duyurduklarını anımsatan Üstünsalih, "Katar'da temsilcilik  açılmasıyla ilgili gerek ülkemizde gerekse Katar'da yapılan tüm başvurular olumlu  sonuçlanmış ve bankamız Katar'da bankacılık lisansına sahip ilk ve tek Türk  bankası olmuştur. Amacımız pandemi sonrası Çin'de de gerekli başvuruları  hızlandırmak ve en kısa sürede orada da faaliyete geçmektir." değerlendirmelerini  yaptı.

Üstünsalih, yurt dışı şube ağında New York, Erbil ve Bahreyn şubeleri  aracılığıyla hizmet verdiklerine işaret ederek, bu şubelere ek olarak genel müdürlüğü Viyana'da bulunan "VakıfBank International AG" isimli ayrı bir iştiraklerinin de bulunduğunu aktardı.

Bu iştiraklerinin de Almanya ve Avusturya'daki şubeleri aracılığıyla hizmet verdiğini belirten Üstünsalih, şunları kaydetti:

"Ülkemizin milli menfaatleriyle uyumlu bir şekilde yurt dışında  faaliyet gösteren Türk müteşebbisinin ve iş adamının yanındaki güç olarak yurt  dışı faaliyetlerimizi artırıyoruz. Katar temsilciliğimiz bu zincirin dördüncü  halkası olmuştur. Kısa bir süre içinde Çin temsilciliğimizin de açılmasıyla  zincire bir halka daha eklenecektir. Gerek uluslararası sermaye piyasalarında  gerçekleştirdiğimiz işlemlerle gerekse büyüyen yurt dışı organizasyonumuzla  VakıfBank marka değerinin küresel seviyede yükseleceğine yürekten  inanıyorum."


"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak