VakıfBank, Türkiye Blockhain Platformuna katıldı

Geçtiğimiz günlerde Akbank`ın `blockchain` ile sterlin transferi başlamasından sonra bu kez bir dev adım da kamu bankasından geldi. VakıfBank dijital değişim ve dönüşüm süreci kapsamında, Türkiyede "sürdürülebilir blockchain ekosistemi oluşturulması ve yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesi" amacıyla oluşturulan Blockchain Türkiye Platformuna üye oldu.

31.12.2018 Cuma 14:49

Güncelleme : 02.01.2019 Cuma 10:33

VakıfBank'tan yapılan açıklamada, blockchain teknolojisinin Türkiyede yaygınlaşması, yararlarının araştırılması ve kullanımının artırılması amacıyla kurulan Blockchain Türkiye Platformunun üyelerinden biri olduğu belirtildi.
 
DHA'da yer alan habere göre Vakıfbank'ın müşterilerine çağdaş bankacılık yöntemleriyle gelişimci ürün, hizmet ve çözümler üretmek üzere platforma katıldığını söyleyen VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"VakıfBank olarak bankacılık sektöründe dünyadaki değişimi ve dönüşümü herkesten önce fark edebilen bankalardan biriyiz. İçinde bulunduğumuz değişim ve dönüşüm sürecinde başrol dijitalleşmeye ait.
 
Günümüzün rekabetçi koşullarında müşterilerimiz için hızlı ve doğru adımlar atmamızı sağlayan ve VakıfBankı tüm paydaşlarıyla dönüşüme hazırlayan Türkiye bankacılık sektörünün en büyük IT dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirdik. Şimdi de müşterimizin yanındaki güç olma sorumluluğumuzla blockchain gibi yeni teknolojik çözümleri müşterimizle buluşturmak ve geliştirmek için çalışıyoruz. Bu çerçevede Blockchain Türkiye Platformu üyeliğimiz önemli bir adım olmuştur. Farklı bilgi ve deneyimlere sahip şirketlerin bir araya geldiği bu platformda yeni bakış açılarıyla fark yaratacak çözümler geliştireceğimize inanıyorum."

Akbank da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ripple üzerinden blockchain altyapısı ile sterlin (GBP) para transferleri başlattığını duyurmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma