`Varlık yönetiminde yeni kurallar oluşturulmalı`

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, yatırımcıların varlıklarına erişimlerine yönelik yeni kurallar oluşturulması çağrısı yaptı.

27.06.2019 Cuma 13:26

Güncelleme : 28.06.2019 Cuma 09:53

The Financial Times'da yer alan habere göre İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, Neil Woodford Hisse Senedi Gelir Fonu'ndan para çekme işlemlerinin bu ay dondurulmasının ardından, yatırımcıların varlıklarına erişimlerinin düzenlenmesine ilişkin yeni kurallar oluşturulması gerektiğini söyledi.

Carney, yatırımcıların varlıklarının likiditeleriyle uyumlu itfa kurallarına uymaları ve varlıklarına günlük olarak erişebilmeyi beklememeleri gerektiğini belirtti.

Carney, Hazine Komitesi'nde bakanlara yaptığı sunumda, "Bu varlıklar, günlük likiditeye sahip olunabileceği yalanı üzerine kurulu dedi ve temel olarak likit olmayan varlıklar veya piyasaların sıkıntılı dönemlerinde likiditelerini kaybeden varlıklar kapsamında, söz konusu yalanın finansal istikrara verdiği zararı yatırımcılarda, varlıklarını bankada saklamaktan hiçbir farkı olmadığı beklentisinin oluşması" olarak tanımladı ve ekledi:

"Alınması gereken önlemler kapsamında dikkatli olmalıyız. Varlıkların asıl likiditeleriyle uyumlu olacak şekilde oluşturacak itfa kuralları şu anki durumumuzdan daha uygun olabilir."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma