`Vergi düzenlemeleri belirli bir aşamaya geldi`

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Koç ", sektörümüzün tamamını ilgilendiren, uzun süredir üzerinde çalıştığımız vergi düzenlemeleri belirli bir aşamaya gelmiş görünüyor. Bu düzenlemelerin gündemimizin ilk sıralarında" dedi.

09.06.2016 Cuma 14:29

Güncelleme : 09.06.2016 Cuma 16:23

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı (TSPB) İlhami Koç, "Güçlü bir sermaye piyasasının, bilinçli yatırımcı sayısının artması ve yatırım kültürünün yaygınlaşmasıyla oluşacağına inanıyoruz." dedi.

TSPB Başkanı Koç aylık yayınlanan 'Sermaye Piyasasında Gündem'de yer alan açıklamasında, önümüzdeki dönemde de Birlik statüsünün kendilerine verdiği görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Koç şunları söyledi:

"Bunlardan özellik arz ettiğini düşündüğüm bir kaçına değinmek istiyorum. Öncelikle, sektörümüzün tamamını ilgilendiren, uzun süredir üzerinde çalıştığımız vergi düzenlemeleri belirli bir aşamaya gelmiş görünüyor.

Bu düzenlemelerin bir an  önce yasalaşması gündemimizin ilk sıralarında yer alacak. Bunun dışında, kaldıraçlı işlemlerle ilgili olarak getirilen yeni düzenlemeler ve bu düzenlemeler gereğince Birliğimizce yapılacak hususlar da üzerinde çalışmaya devam edeceğimiz iş kalemleri arasında yer alacak.

Geçtiğimiz 2 yılda üzerinde çok çalıştığımız ancak henüz sonuç alamadığımız bir başka konu da uyuşmazlıkların çözümüdür. Bu konudaki önerilerimizi hazırlayarak Sermaye Piyasası Kurulu’na sunduk. Kısa sürede sonuç alarak üyelerimizin taraf olduğu uyuşmazlıkların Birlik bünyesinde çözülebilmesini sağlayan bir mekanizmayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Her fırsatta vurguladığımız gibi, güçlü bir sermaye piyasasının, bilinçli yatırımcı sayısının artması ve yatırım kültürünün yaygınlaşmasıyla oluşacağına inanıyoruz. Bu, sadece gelişmekte olan ülkelerde değil gelişmiş  ülkelerde de tartışılan küresel bir konu. Bu konuda bazı uluslararası kurumlarla da işbirliği yapıyoruz. Haziran ayı içeresinde Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu’na (International Forum for Investor EducationIFIE) ev sahipliği yapıyor olmamız bu işbirliklerinin yakın zamandaki en güzel örneklerinden biri.

Bu forum dolayısıyla, çeşitli ülkelerin yatırım çevrelerinden 100 civarında yabancı katılımcıyı İstanbul’da ağırlayacağız. 12-14 Haziran 2016 tarihlerinde Wyndham Grand Levent Oteli’nde düzenlenecek olan bu uluslararası forum kapsamında finansal okuryazarlık konusu ayrıntılı olarak tartışılacak. Programın içeriği www.ifie.org internet sitesinde yer almakta olup, üyelerimizi bu etkinlikte görmekten mutlu olacağız"

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak