Vergi incelemesi olanlara ek süre şansı

Haklarında vergi incelemesi olan mükelleflerden, yeniden yapılandırmaya kanuni süresi içinde başvuramayanlara, 30 Kasım`a kadar ek süre tanınmasına yönelik düzenleme Resmi Gazete`de yayımlandı.

25.11.2016 Cuma 10:16

Güncelleme : 25.11.2016 Cuma 14:15

Haklarında vergi incelemesi olan mükelleflerden, yeniden yapılandırmaya kanuni süresi içinde başvuramayanlara, 30 Kasım'a kadar ek süre  tanınmasına yönelik düzenleme, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Düzenlemeyle, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin  Kanun"un ilgili fıkraları kapsamında başvuru yapabilecek mükelleflerden süresinde  başvuruda bulunamayanlarla, başvuruyu süresinde yapmasına rağmen ödeme süresini  geçirmesi nedeniyle kanundan yararlanma hakkını kaybedenlere, söz konusu  haklardan yeniden yararlanma imkanı sunan "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu  ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" maddelerinin  uygulamasına dair usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, 20 Ağustos-31 Ekim'de tebliğ edilen vergi/ceza  ihbarnamelerine konu alacaklar için süresinde başvuruda bulunamayan mükellefler,  söz konusu fıkralardan yararlanmak için bu ay sonuna kadar başvuruda  bulunabilecek. Bu başvurular üzerine yapılandırılan alacakların ilk taksiti de  kasım ayı sonuna kadar ödenecek. Mükelleflerin bunun için başvuruda bulunması  gerekecek.

İlgili fıkra hükümlerinden yararlanmak üzere 30 Kasım'a kadar (bu  tarih dahil) başvuran mükelleflerin, yapılandırılan borçlarına ilişkin ilk  taksiti aynı tarihe kadar ödemeleri gerekirken, yapılandırılan borçların  tamamının bu tarihe kadar ödenmesi durumunda hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde  50 indirim yapılacak.

20 Ağustos-31 Ekim'de tebliğ edilen vergi/ceza ihbarnameleri üzerine,  süresinde kanundan yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, ödemesi gereken  tutarları süresinde ödemeyerek yapılandırmayı ihlal edenler, ihlale konu  tutarları 30 Kasım'a kadar ödemeleri şartıyla söz konusu hükümlerden  yararlanabilecek.

Süresinde başvuruda bulunduğu halde ödenmesi gereken tutarları  süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal eden mükelleflerin, ihlale konu  tutarları 30 Kasım'a kadar ödemeleri durumunda bu tutarlar için geç ödeme zammı  hesaplanmayacak, ancak bu ödemeler için Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim  yapılmayacak.

Yapılandırılacak borçlara ilişkin başvuru ve ilk taksit ödeme süresi,  19 Ağustos'tan (bu tarih hariç) 31 Ekim'e (bu tarih dahil) kadar yapılan  tebligatlara münhasır olmak üzere, kanunda belirtilen sürelerin bitiminden  itibaren bir ay uzatıldığı dikkate alındığında söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı  ile ödeme süresi uzatılan borçların tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde  ödenmesi durumunda hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim yapılacak.

Söz konusu tarih aralığında tebliğ edilen vergi/ceza ihbarnamelerine  konu alacaklar için dava açılmış olması halinde bu davalardan da 30 Kasım'a kadar  vazgeçilmesi gerekecek.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma