`Vergi reformu teklifi ABD Kongresi`nden geçmeli`

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan: "Eğer vergi reformu 2017`de kabul edilmezse, 2018`de yüzde 3`lük büyüme oranını yakalayamayacağız. Bunu Kongre`den bu yıl bitmeden geçirmemiz çok önemli. Bu reform ekonominin büyümesine yardımcı olacak, ücretleri yükseltecek, insanların maaşlarını arttıracak. Bu ekonomimiz için ezber bozan bir reform."

28.09.2017 Cuma 18:22

Güncelleme : 29.09.2017 Cuma 10:02

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, ülkede  ekonomik büyümenin hızlanması için vergi reformu teklifinin bu yıl sona ermeden  ABD Kongresi'nden geçmesi gerektiğini söyledi. 

Ryan, ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin dün açıkladığı vergi  reformu teklifiyle ilgili ABD'li televizyon kanalı CNBC'ye değerlendirmelerde  bulundu.

Vergi reformunun yasalaşması durumunda ülkenin ekonomik büyüme hızının  yükseleceğini savunan Ryan, "Eğer vergi reformu 2017'de kabul edilmezse, 2018'de  yüzde 3'lük büyüme oranını yakalayamayacağız. Bunu Kongre'den bu yıl bitmeden  geçirmemiz çok önemli." ifadelerini kullandı.

Ryan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kongrenin şu an elinde vergi reformunu geçirmekten başka hiçbir şey  yok. Bu reform ekonominin büyümesine yardımcı olacak, ücretleri yükseltecek,  insanların maaşlarını arttıracak. Bu ekonomimiz için ezber bozan bir reform."

Reformun düşük ve orta gelirli vatandaşlarla hane halklarını  koruyacağını vurgulayan Ryan, zengin ve varlıklı bireylere vergi konusunda  ayrıcalıklar tanınmayacağının altını çizdi.

Ryan, ülkede kurumlar vergisi oranının yüzde 35'ten yüzde 20'ye  düşürülmesi konusunda ABD'li siyasetçilerin çoğunun da Başkan Trump'la aynı  fikirde olduğunu sözlerine ekledi.

Vergi reformu tasarısının gelecek ay Temsilciler Meclisinde ve daha  sonra ABD Senatosunda tartışılarak oylanması ve bu yıl bitmeden Trump tarafından  imzalanarak yasalaşması bekleniyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak