`Volcker Kuralı` yeniden yazılacak

ABD Merkez Bankası`nın bankacılık sektörü denetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Quarless, regülatörlerin "Volcker Kuralı" olarak bilinen düzenlemeleri yeniden yazmaya hazırlandıklarını açıkladı. Quarless, kriz sonrası uygulanan düzenlemenin çok karmaşık olduğunu belirtti.

06.03.2018 Cuma 10:25

Güncelleme : 06.03.2018 Cuma 14:46

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bankacılık sektörü gözetim ve denetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Randal Quarless, ABD'de regülatörlerin "Volcker Kuralı" olarak bilinen düzenlemelerde ciddi bir yeniden yazıma gidilmesini değerlendirdiğini söyledi.
 
Washington'da bankacılar ile bir aya gelen Quarlers, Volcker Kuralı'nda kayda değer değişiklikler yapılmak istendiğini, 2008-2009 arasındaki kriz sonrasında bankaların bazı ticari işlemlerine getirilen yasakların basitleştirilmesi üzerinde durulduğunu vurguladı.
 
Volcker Kuralı'nın uygulanmasından ve denetiminde sorumlu 5 regülatör bulunduğunu ve bunların yasanın yeniden yazımı için çaba harcadıklarını belirten Quarles, yeni bir teklif ortaya koyabilmeyi umduklarını ifade etti. Volcker Kuralı'nın çok karmaşık olduğuna inandıklarını kaydeden Quarles, "Bu düzenlemenin pek iyi işlemediğine inanıyoruz" dedi.
 
Kriz sonrasında gündemden düşmeyen Volcker Kuralı, bankaları kâr elde etmek için kendi hesapları ile ticaret yapmaktan alıkoyuyor.
 

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı