Volkswagen ve Ford yeni iş birliklerini açıklayacak

Alman otomobil üreticisi Volkswagen ve ABD`li otomobil üreticisi Ford Motor`un bugün ticari araçlara yönelik iş birliği açıklamaları bekleniyor.

15.01.2019 Cuma 11:56

Güncelleme : 15.01.2019 Cuma 16:02

Ford ve VW bu ortaklığı büyük ihtimalle elektrikli ve otomatik sürüş teknolojisinin ortak geliştirilmesi şeklinde büyütecekler. Şirketler böylece milyarlarca dolar tasarrufta bulunabilecek.

VW CEO'su Herbert Diess dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Ford ve VW'nin ortaklıklarını Detroit otomobil fuarında açıklayacaklarını belirtti.

Son aylarda kamyonet ve diğer ticari araç segmentlerinde iş birliğini görüşen Ford ve VW, müzakerelerin son durumunu aktarmak için TSİ 16.30'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynaklar iş birliği kapsamında VW'nin Transporter modelini  Ford Otosan fabrikasında üretmeyi değerlendirdiğini daha önce belirtmişlerdi.

İş birliği büyük ihtimalle elektrikli ve otonom araçları da içerdiği için kapsam belirleme görüşmeleri Detroit otomobil fuarı öncesinde tüm hızıyla devam ediyordu.

Kaynaklar iş birliğinin büyük ihtimalle otonom araçların ortak geliştirilmesi, VW'nin Ford tarafından yapılan otonom araç geliştirme çalışmalarına para aktarması ve Volkswagen'in MEB elektrikli araç platformunu kullanması için Ford'a lisans vermesini kapsadığını daha önce belirtti.

Diess ortaklığın Ford Ranger pickup platformunun VW tarafından kullanılmasını içerdiğini dün fuarda ifade etti.

İki şirketin yöneticileri daha önceki açıklamalarında kapsamlı iş birliğinin getireceği maliyet tasarruflarına dikkat çektiler. VW yöneticileri de kendi araçlarını Ford'un fabrikalarında üretme konusunu basın önünde dile getirdiler.

Şirketler iş birliğinin birleşme veya sermaye ortaklığını içermediğini daha önce belirttiler.

TİCARET SÜRTÜŞMESİ VE YENİ TEKNOLOJİLER

Otomobil üreticileri ABD ile Avrupa ve Çin arasındaki ticari sürtüşme nedeniyle araçlarını hangi coğrafyadaki fabrikalarda üreteceklerini baştan kurgulamak zorunda kalıyorlar.

Ayrıca dünyanın iki büyük ekonomisi Çin ve ABD'den gelen yavaşlama sinyalleri şirketleri maliyetleri düşürmeye teşvik ediyor.

VW ve Ford'un iş birliğini bu bağlamda ele almak gerekiyor.

Küresel otomobil üreticileri, bir yandan yeni nesil elektrikli ve otonom araç teknolojileri geliştirdikleri, diğer taraftan hali hazırda ürettikleri akaryakıt motorlarının giderek sıkılaşan emisyon kurallarına uyumunu sağlamaya çalıştıkları için giderek artan maliyet baskısı altında kalıyorlar.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak