WhatsApp CEO`su Jan Koum istifa etti

WhatsApp CEO`su Jan Koum`un ABD medyasında Facebook`un karıştığı veri skandalı sonrasında şirketle düştüğü anlaşmazlıklar nedeniyle istifa ettiği belirtildi ancak Koum, "Teknoloji dışındaki zevklerime zaman ayırmak istiyorum" dedi.

01.05.2018 Cuma 09:34

Güncelleme : 01.05.2018 Cuma 11:39

WhatsApp'ın kurucusu ve şirketin CEO'su Jan Koum, görevinden istifa etttiğini açıkladı. Koum, Facebook'un sahibi olduğu ve günlük 1 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp'ta mahremiyet hakkının en büyük savunucularından olmasıyla biliniyor.
 
Koum, Facebook üzerinden paylaştığı mesajda, "Teknoloji dışında bana keyif veren şeylere vakit ayırabilmek adına bir süre çalışmaya ara vereceğim" dedi.
 
ABD basınına yansıyan haberlere göre ise Koum ile WhatsApp'ı 2014'te 19 milyar dolara satın alan Facebook yönetimi arasında anlaşmazlıklar olduğunu belirtiyor ve Koum'un bu anlaşmazlıklar nedeniyle istifa kararını aldığını belirtti.
 
Washington Post gazetesinin haberine göre, Koum Facebook'tan gelen şifreleme kriterlerinin gevşetilmesi ve Facebook - WhatsApp arasındaki kişisel veri alışverişinin güçlendirilmesi taleplerine karşı çıkıyordu.
 
Koum paylaştığı Facebook mesajında "Ekibimiz her zamankinden daha güçlü ve muhteşem işler başarmaya devam edecekler… WhatsApp'a dışarıdan da olsa desteğimi vermeye devam edeceğim" dedi.
 
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ise Koum'un kendisine şifreleme konusunda öğrettiklerinden dolayı minnettar olduğunu söyledi ve gücün merkezi sistemlerin bireylere geçmesine dikkat çekerek bu değerlerin WhatsApp'ta hep var olacağını belirtti.
 
 
 
Habertürk

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma