Yabancılar ağustosta alışa geçti

Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul`da üç ay süren satış trendini sonlandırarak ağustos ayında net alım gerçekleştirdi.

07.09.2016 Cuma 12:04

Güncelleme : 08.09.2016 Cuma 09:18

Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul pay piyasalarında,  üç ay süren net satış trendini sonlandırarak ağustos ayında 12 milyon dolarlık  net alım yaptı.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcı,  ağustos ayında net 12 milyon dolar tutarında alım gerçekleştirdi. Mayıs, haziran  ve temmuz aylarında net satış yapan yabancı yatırımcılar bu üç ayda toplam 1,4  milyar dolarlık satış gerçekleştirmişti. Yıl başından bu yana yabancı  yatırımcıların gerçekleştirdiği işlemlere bakıldığında ise net 378 milyon  dolarlık alım yaptıkları hesaplandı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi,yabancı yatırımcı işlemlerine  paralel mayıs haziran ve temmuzda değer kaybetmesinin ardından ağustosta  yükselişe geçerek TL bazında yüzde 0,75, dolar bazında yüzde 1,8 değer kazanmış,  ayı 75.968 puandan tamamlamıştı.

BANKA HİSSESİ ALDILAR

Yabancıların ağustos ayı işlemlerine bakıldığında, 93,9 milyon  dolarlık net alımla en çok Garanti Bankası hisselerini tercih ettikleri görüldü.  Garanti Bankası'nın ardından yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptıkları  hisse senetleri, 65,2 milyon dolar ile Halkbank, 52,2 milyon dolar ile İş Bankası  (C), 28,1 milyon dolar ile Emlak Konut GYO ve 21,2 milyon dolar ile Akbank  şeklinde sıralandı.

Yabancı yatırımcı tarafından ağustos ayında en fazla satışın yapıldığı  pay piyasaları ise 89,1 milyon dolar ile TÜPRAŞ, 67,1 milyon dolar ile Türk Hava  Yolları, 44,6 milyon dolar ile BİM Mağazacılık, 35 milyon dolar ile Doğuş  Otomotiv ve 30,5 milyon dolar ile Turkcell oldu.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak