Yarım asırlık Türk yağ devinden flaş satış kararı

Türkiye`nin eski sanayi kuruluşları arasında yer alan İzmir merkezli Altınyağ Kombinaları, hem Altınyağ`a hem de iştiraki Gürtaş`a ait tüm gayrimenkuller ve makina parkını KDV hariç 34 milyon dolara Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group`a satıyor.

29.11.2017 Cuma 11:41

Güncelleme : 29.11.2017 Cuma 11:41

1962 yılından bu yana bitkisel yağ üretimi yapan Altınyağ Kombinaları yeni ortaklık veya şirketin satışı için yabancı ortak arayışına girdiğini geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile duyurmuştu. Bu duyurunun üzerinden 8 gün geçmesinin ardından beklenen açıklama dün akşam KAP'a gönderildi.

Şirket yaptığı açıklamada hem Altınyağ'a hem de iştiraki Gürtaş'a ait tüm gayrimenkulleri ve makina parkını KDV hariç 34 milyon dolara sahipleri Rus olan Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group'a sattığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "20.11.2017 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararına istinaden yapılan görüşmeler neticesinde Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A ile, Şirketimiz Altınyağ'a ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı ile, İştirakimiz Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı KDV hariç 34.000.000 ($) ABD Dolarına satışı yapılmak üzere niyet mektubu imzalanmıştır. İmzalanan bu niyet mektubuna göre önümüzdeki 3 aylık süreçte teknik, hukuksal, vergisel, çevre, finansal, legal olan konularda inceleme yapılacaktır. Yapılacak incelemelerin olumlu sonuçlanması akabinde sonraki 3 ayda devir işlemleri için yapılacak resmi prosedür ile süreç tamamlanacaktır."

2001’de İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına giren Altınyağ hakkında kredi alacağı için ihtiyati haciz kararı uygulanmış ancak şirket 2001 krizi sonrasında yaşanan sıkıntıların ardından borçlarının tamamını 2011’de ödemişti.

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?