Yatırım parseline kâr sınırı

Üretim Reform Paketi`yle sanayicinin maliyetlerini düşürücü tedbirler alınacak. OSB`ler yatırımcıya parsel satışında en fazla yüzde 25 kâr edecek.

08.05.2017 Cuma 07:14

Güncelleme : 08.05.2017 Cuma 10:03

Yatırımcının arsa sorununa Üretim Reform Paketi neşter vuracak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin olarak Bakanlar Kurulu'na bilgi verdi. Habetürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre paketle, yatırımcının ucuz arsa sorununun çözülmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, sanayicinin maliyetlerini düşürücü tedbirler alınacak. Pakete göre, mevcut arsasına organize sanayi bölgesi (OSB) kurulanlar ile OSB'lerde arsa alıp yatırım yapmayanlar takibe alınacak. Üç yıl içinde yatırım yapılmazsa, başka bir yatırımcı için bu alanlar geri alınabilecek. Böylece, arsa spekülasyonu önlenecek. OSB'lerin yatırımcıya parsel satışına da kâr sınırı getirildi. Yatırım arsalarının satışından en fazla yüzde 25 kâr edilebilecek.

OSB'lerdeki emlak vergileri de ya sıfırlanacak ya da dörtte bir oranında indirilecek. OSB'lere imar yetkisi de verilecek. OSB'lerdeki arsa satışlarından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'na (KOSGEB) ödenen yüzde 1'lik pay kaldırılacak.

YAZILIMCILAR SANAYİCİ SAYILACAK

Yazılım sektörü de sanayi kapsamında değerlendirilecek. Hizmet sektörü kapsamındaki yazılımcılar, sanayi destek ve teşviklerinden yararlanabilecek. Mera vasfını kaybetmiş alanlara yapılan yatırımlar için ot bedeli ödenmeyecek.

Kamu ihalelerinde yerli malı alınması halinde yüzde 15'e kadar fiyat avantajı sağlanacağı hükmü de yeniden düzenlendi. Buna göre, yerli malı alınması halinde net yüzde 15 fiyat avantajı sağlanacak. Sanayicinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için OSB'ler bünyesinde teknik okullar kurulacak. Milli Eğitim Bakanlığından destek alacak bu okullar, sanayiye dönük bölümlerde eğitim verecek.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak