Yatırımcılar Türkiye`ye yönelmeye hazır

Çin`in art arda devalüasyona gitmesinden sonra endişelenen yatırımcılar Türkiye`de koalisyon kararını bekliyor.

13.08.2015 Cuma 08:55

Güncelleme : 13.08.2015 Cuma 11:24

Bu yılki rekor fon çıkışlarının ardından, bazı yatırımcılar parasını yeniden Türkiye'ye yöneltmeye hazır. Ancak bir sorun var: Kimse ülkeyi kimin yöneteceğinden emin değil.

Bloomberg News'un haberine göre, gelişen piyasa yatırımcıları, Çin'in yuanı devalüe etmesinin ardından paralarını yatıracak güvenli liman arıyorlar. Türkiye, eğer "tekrar" seçimlere güdülmeyeceği açık olarak ortaya çıkarsa, böyle bir liman niteliğine sahip olabilir.
 
Buna yönelik bir işaret bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ana muhalefet partisi CHP'nin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Haziran ayında gerçekleştirilen ve hiçbir partinin tek başına hükümeti kurmaya yetecek çoğunluğu kazanamadığı genel seçimlerin ardından,  bugünkü görüşmelerinin ardından hükümet için yeterli ortak zemine sahip olup olmadıklarını açıklamaları ile birlikte gelebilir. 

Frankfurt'ta Union Investment Privatfonds GmbH para yöneticisi Dmitri Barinov, "Türkiye, eğer koalisyon kurulursa çok güçlü bir performans gösterecek," dedi ve eğer seçimlerden kaçınılırsa Türk Lirası tahvilleri için tavsiyesini "underweight"ten yükseltmeye hazır olduğunu belirtti. Barinov, "Emtiadaki hızlı düşüşten en fazla faydalanan ülkelerden birinin bunun avantajından yararlanamaması utanç verici olur" şeklinde görüş bildirdi. 

Türkiye'deki sıçramanın potansiyelinin altı, yabancı yatırımcıların bu yıl lokal tahvillerden 4.4 milyar dolarlık çıkışı ve bunun sonucu ülkenin tahvilleri en hızlı düşen ve üçüncü en büyük para birimi değer kaybı yaşayan piyasa olması ile çiziliyor. Türkiye'nin ekonomisi, yavaşlayan ekonomisi küresel enerji talebini azaltan ve petrol fiyatlarını düşürerek Türkiye'nin cari işlemler açığının düşmesine neden olan Çin yerine, en büyük ticaret ortağı Almanya'ya daha fazla bağlı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak