`Yatırımlarımız hızlanacak`

FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, yatırım planlarını ve ekonomiye ilişkin görüşlerini anlattı.

22.03.2016 Cuma 16:58

Güncelleme : 22.03.2016 Cuma 17:12

Finans, enerji, gayrimenkul , eğitim, sağlık ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi  ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, yatırım planlarını ve ekonomiye ilişkin görüşlerini BloombergHT’de yayınlanan İş Dünyası’nda anlattı.

Özyeğin, FİBA Holding olarak var olan sektörlerde yatırımlarına devam edeceklerini ancak farklı sektörlerde yeni yatırımlar konusunda beklemede kaldıklarını söyledi.

Murat Özyeğin 'Elimizdeki rüzgar lisanslarıyla ilgili projeleri geliştirmeye ve santrale dönüşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Kömür madeni ve elektrik santrali projelerimizde devam eden işlerimiz arasında. Bu dönemde 75 milyon lira tutarında otel renovasyonu gerçekleştirdik. Sağlık alanında ise İstanbul’un Anadolu Yakasına yeni bir Florence Nightingale Hastanesi daha katacağız. Ancak önceden içerisinde olmadığımız farklı sektörlerde yatırım konusunda temkinliyiz. Gerek dünya gerek Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri takip ediyoruz’ dedi.

Türkiye ekonomisine ilişkin Özyeğin ‘Türkiye ekonomisinde, bütçe dengesinin ve borcunun Gayri Safi Milli Hasıla’ya oranının diğer ülkelere göre daha pozitif ayrıştığını söylemek mümkün. Ancak bölgesel ortamdaki yüklerin ve komşuların sorunlarının yansımalarının ekonomiye negatif etkileri yüksek. Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye devam edecek olması piyasalarımızı pozitif etkilerken, Çin’deki gelişmeleri de yakından takip edeceğimiz bir sene olacak 2016. Genel anlamıyla yılbaşına göre daha iyi bir konjonktürün olduğunu söylemek mümkün’ değerlendirmesinde bulundu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak