Yaz düğünleri E-ticaret yapan KOBİ`leri sevindirdi

E-ticaret yapan KOBİ`leri düğünler ve fazla kilolar sevindirdi

10.07.2015 Cuma 11:04

Güncelleme : 10.07.2015 Cuma 11:28

Yazla birlikte düğün mevsiminin gelmesi LCD televizyon, küçük ev aletleri gibi ürünlerin satışlarını yüzde 35 oranında artırırken, mücevher ve takı kategorisinde tek taş pırlanta ve altın satışlarında yıl geneline göre yüzde 77'lik bir artış gerçekleşti. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte e-ticaret pazarında yaşanan gelişmeleri e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft analiz etti.

5 binin üzerinde KOBİ arasında yapılan analize göre, internet üzerinden yapılan satışlarda yaz aylarında en çok artış görülen ürünler arasında LCD televizyonlar, küçük ev aletleri, mücevher ve takılar dikkat çekti.

Yazla birlikte düğün mevsiminin gelmesi LCD televizyon, küçük ev aletleri gibi ürünlerin satışlarını yüzde 35 oranında artırırken, mücevher ve takı kategorisinde tek taş pırlanta ve altın satışlarında yıl geneline göre yüzde 77'lik bir artış gerçekleşti.

Yaz gelince satışlarının artması en çok beklenen ürünler olan klimalar, tüm Türkiye'de yağmurlu havaların tam olarak geçmemesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle beklenenden daha az ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ve Temmuz başını kapsayan aynı dönem içinde internet üzerinden satışları yüzde 650 artan klimalar, bu yıl ancak yüzde 380'lik bir artış gösterebildi.Yaz mevsiminin gelmesiyle insanların fazla kilolarından kurtulmak istemesi, internet üzerinden spor ekipmanları ve malzemelerinin satışlarını da önemli ölçüde artırdı.

Bu ürünlerin satışları bir önceki mevsime göre yüzde 30 artarken, okulların kapanması ve öğrencilerin karnelerini almasının da etkisiyle internet üzerinden bisiklet satışları da aynı dönemde yüzde 42'lik bir artış sergiledi. Analize göre yazın gelmesiyle satışlarında en çok artış yaşanan diğer ürünler ise kozmetik ürünleri ve oto aksesuarları oldu.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma