Yeni dönem için geri sayım başladı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Çek Yasası`nı bitirdiklerini kaydetti. Tüfenkci "İflas erteleme ile ilgili Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Düzenlenmelerin bitirilmesini bekliyoruz, ikisini birlikte Meclise sevk edeceğiz" dedi.

28.04.2016 Cuma 10:46

Güncelleme : 28.04.2016 Cuma 12:20

Tüfenkci, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin "Üretim Odaklı Yeni  Ekonomi Anlayışının Ticaret ve Sanayimiz Açısından Önemi ve Etkileri" başlıklı  aylık olağan toplantısında konuştuktan sonra sanayicilerden gelen talepleri  dinleyerek, sorularını yanıtladı.

Çek Yasası'nı bitirdiklerini belirten Tüfenkci, iflas erteleme ile ilgili Adalet Bakanlığı ile çalıştıklarını, düzenlenmenin bitirilmesini beklediklerini, ikisini birlikte Meclise sevk edeceklerini aktardı.

Tüfenkci, Perakende Yasasının daha önce düzenlendiğini anımsatarak,  bununla ilgili ikincil mevzuatların çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Bu mevzuatlardan birisinin çıkarıldığını bildiren Tüfenkci, diğer  ikisinde de kamuoyu görüşünün alındığını, bu mevzuatların yakın dönemde  çıkarılacağını ifade etti.

Tüfenkci, limanlarla ilgili bir soru üzerine, limanlarda gümrüklerin  fazla bir etkisinin olmadığını, buraların işletmesinin Ulaştırma, Denizcilik ve  Haberleşme Bakanlığı'na bağlı olduğunu anımsattı.

Bülent Tüfenkci, bakırın Türkiye'ye daha çok Kolombiya ve Şili'den geldiğini söyledi.

Buraların da uyuşturucunun merkezlerinden birisi olduğunu anımsatan  Tüfenkci, yapılan risk kontrollerinde yurda muzun içinde bile uyuşturucu  sokulmaya çalışıldığını anlattı.

Tüfenkci, Kolombiya'dan ithal edilen birçok eşyanın kontrollerinde  yurda uyuşturucu sokulmaya çalışıldığı görüldüğü için buradan gelen bütün ithal  malzemelerin tam kontrole tabi tutulduğunu açıkladı.

Bu konuda bir tercih yapmaları gerektiğine dikkati çeken Tüfenkci,  orada teknolojiyi kullanarak bütün dünyanın yaptığı gibi ürünleri X-raylardan  geçirerek mümkün olduğu kadar istihbaratın kullanılmaya çalışıldığını sözlerine  ekledi.

 

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı