Yeni haftada piyasalara yön verecek gelişmeler

Geçen haftaki Merkez Bankaları haftasının ardından yeni haftada da gündem yoğun

30.07.2017 Cuma 17:48

Güncelleme : 31.07.2017 Cuma 11:42

Yeni haftada yurtiçinde enflasyon verisi en önemli gündem maddesini oluşturuyor. Enflasyondaki hareketin kur üzerinde de etkili olacağı belirtiliyor.

Haziran'da aylık %0,27 azalan, yıllık %10,90 artan enflasyonda genel beklenti Temmuz ayında düşüş olacağı yönünde. Merkez Bankası geçen haftaki toplantıda faiz oranlarını değiştirmemiş, enflasyonun bulunduğu yüksek seviyelerin fiyatlama davranışları konusunda risk oluşturduğu gerekçesiyle para politikasında sıkı duruşunu korunacağını belirtmişti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de geçen haftaki açıklamasında enflasyonun yaz döneminde tek haneli rakamlara düşeceğini söylemişti.

Yurt içinde Pazartesi günü dış ticaret verisi, Salı günü imalat PMI verisi , Perşembe günü de enflasyon verisi açıklanacak.

Yurt dışı piyasada ise en önemli gündem maddesi Cuma günkü ABD Tarım dışı istihdam verisi olacak. Haziran'da 222 bin kişi artan istihdamın Temmuz'da 183 bin artması, işsizlik oranının da %4.4'ten %4.3'e düşmesi bekleniyor.

PİYASAYI NASIL ETKİLER?

Ak Yatırım'dan Okan Ertem "Beklentimiz tarım dışı istihdamda 180 bin kişinin üzerinde, aylık ücretlerde ise beklentiler dahilinde (%0,3) veya altında bir artış görülmesi yönünde. Bu senaryo gerçekleşirse dolar negatif, hisse senetleri pozitif etki görebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

ABD'de Salı günü PCE enflasyon verisi izlenecek. Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı radarda olacak. Bankanın faizleri değiştirmesi beklenmiyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak