`Yeni paket ekonomide dinamizmi artıracak`

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Başbakan Binali Yıldırım`ın kamuoyu ile paylaştığı borç yapılandırması ve sosyal reform paketinin, ekonomide dinamizmi artıracağı değerlendirmesinde bulundu.

01.05.2018 Cuma 10:30

Güncelleme : 01.05.2018 Cuma 13:36

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç dün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan  yeni ekonomi paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Borç ve prim yapılandırmasının ve imar barışının ekonominin kayıt  altına girmesi için çok önemli adımlar olduğuna işaret eden Avdagiç, şunları  kaydetti:
 
"Kamuya borç ödemelerinde tanınan yeni fırsatlar, stok affı gibi  tedbirler inanıyoruz ki devlet, vatandaş ve reel sektöre karşılıklı kazanç olarak  yansıyacak. Vatandaşın alım gücünü artıracak her türlü sosyal ve yapısal  düzenlemenin arkasındayız. Başbakanımızın açıkladığı borç yapılandırması ve  sosyal reform paketi, ekonomide dinamizmi artıracak. İnanıyoruz ki bu barışın  bereketi her vatandaşa ayrı yansıyacaktır. Kamuya birikmiş vergi ve prim borcunu  ödeyen vatandaş da, ikramiye ile geliri yükselen emekli de geleceğini çok daha  güven içinde planlayabilecek. Eski borçlarını taksitlendiren girişimci, sonraki  vergi ve primleri için beyaz bir sayfa açabilecek. Yeni yatırım planlarına da  engelsiz start verebilecek. Çünkü yasal süreçlerle karşılaşmayacak. Devlet de bir  yandan tahsil edemediği gelirine kavuşarak yatırımlarını hızlandırabilecek."

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Borsa İstanbul`dan yeni rekor

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL?