Yeni sistemin ekonomi kurmayları belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ne geçişin ardından Türkiye ekonomisini yönetecek isimler Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığına eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak getirilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Mustafa Varank, Ticaret Bakanı da Ruhsar Pekcan oldu.

10.07.2018 Cuma 09:42

Güncelleme : 10.07.2018 Cuma 13:02

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha seri kararlar  almaya olanak sağlayacak şekilde düzenlenen ekonomi yönetimi, Hazine ve Maliye,  Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret bakanlıkları olarak yapılandırıldı. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinin Hazine ve Maliye Bakanı, eski Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak oldu.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank  olurken, son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler  Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanı olarak  kabineye girdi.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına eski Karayolları Genel Müdürü Mehmet  Cahit Turhan, Tarım ve Orman Bakanlığına ise Albaraka Türk Katılım Bankası, BİM  AŞ ve Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'de yönetim kurulu üyeliklerini sürdüren  Bekir Pakdemirli getirildi.
 
SİSTEMDE OLUŞTURULACAK KURUL VE OFİSLER
 
Öte yandan sistemde 9 kurul olacak. Bu kurullar politika önerileri  yapacak, bilimden sağlık ve gıda politikalarına kadar stratejik ve uzun vadeli  vizyonlar geliştirecek.
  
Kurullar arasında ekonomiye ilişkin, Ekonomi Politikaları Kurulu ile  Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu yer alacak.
 
Yeni sistemde tüm bakanlıkları ilgilendiren konularda faaliyet  yürütecek olan doğrudan cumhurbaşkanına bağlı 4 ofis kurulacak. Finans Ofisi,  İnsan Kaynakları Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yatırım Ofisi adlarını taşıyacak  bu birimler, insan kaynağının etkin ve verimli kullanımı, dijital dönüşüm ve  hizmet kalitesinin artırılması ile Türkiye'nin yatırım alanında cazibe merkezi  haline getirilmesi ve yeni finansal enstrümanların geliştirilmesinde rol alacak.
 
Öte yandan oluşturulacak Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile bütçe  planlaması ve yönetimi daha verimli hale getirilecek, bütçe performansı yakından  izlenecek.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma