Yerli otomobilde sona gelindi

Elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modelleri bulunacak, fiyatı da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacak.

30.04.2015 Cuma 09:46

Güncelleme : 30.04.2015 Cuma 10:37

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin geliştirdiği ve 1-2 aya kadar piyasaya çıkacak elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modellerinin bulunacağını, fiyatının da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacağını söyledi.

Tuncer, otomobilin ilk 500 adet üretimi ve satışı için çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ifade etti. İlk elektrikli otomobili kendisinin kullanacağını belirten Tuncer, “Bugün satılan elektrikli arabalardan çok daha ucuz olacak. Arabanın tamamına yakını Türk ürünüdür. Her bir parçasını teknokentimizde geliştirdiler. Son derece dengeli bir araba. Ben de kullandım. ‘Bir yarış arabası dengesinde’ diyebiliriz. Ciddi sürat yapıyor” dedi.


BÜTÇENİZE EN UYGUN OTOMOBİLLER BÜTÇENİZE EN UYGUN OTOMOBİLLER


Habertürk'ün haberine göre; üniversitenin ürettiği yerli elektrikli otomobilin motor parçalarının Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde geliştirildiği öğrenildi. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, şunları söyledi:


‘HACETTEPE’YE DÜŞMEZ’


“Yerli araba üretmek o kadar kolay değil. Yerli bir arabayı yapmak Hacettepe Üniversitesi’ne düşen bir şey de değil. Açıklamalardan sonra motor parçası üreten firmaların hepsini aramadım ama Hacettepe Üniversitesi’ne motor parçası üreten bir firma yok. Yerli araba büyük firmaların yapabileceği bir şey. Devlet bize ‘Yerli motor parçası üretin’ derse o zaman kümelenme modeli ile üretmeye çalışırız.”

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak