Yerli ve yenilenebilir enerji üretimi 5 ayda yüzde 66 oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye`nin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin, ocak-mayıs döneminde yüzde 66 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

03.06.2020 Cuma 13:55

Güncelleme : 04.06.2020 Cuma 11:00

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Uzun vadeli  yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. 24 Mayıs'taki günlük  rekorun ardından geçen yıl yüzde 62 olan yerli ve yenilenebilir kaynaklardan  elektrik üretimimiz, bu yılın ilk 5 ayında yüzde 66 oldu. Hedef net: Daha fazla  yerli, daha fazla yenilenebilir." ifadelerini kullandı.

"Enerjimiz Yerli ve Yenilenebilir" başlıklı bir infografik de paylaşan  Dönmez, yüzde 34,3 hidrolik, yüzde 13,8 yerli kömür, yüzde 8,8 rüzgar, yüzde 3,6  jeotermal, yüzde 3,5 güneş, yüzde 1,8 biyokütle, yüzde 0,2 diğer kaynaklar olmak  üzere bu dönemde yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin yüzde 66  olduğunu kaydetti.

ENERJİ SEKTÖRÜNDE "YENİ NORMAL" BAŞLADI

Öte yandan, Bakanlığın resmi Twitter hesabında yer alan "Enerjide  'Yeni Normal' Başladı" başlıklı infografikte, 1 Haziran itibarıyla yeni bir  sürece geçildiğine işaret edilerek, elektrikte yeni tip corona virüs (Kovid-19)  salgını süresince askıya alınan bakım onarım çalışmalarının başladığı ve  yatırımların hızlandığı ifade edildi.

Paylaşımda, doğal gazda müşteri merkezlerinin kurallar dahilinde  çalışmaya devam ettiği ve yatırımların kademili olarak başladığı bildirildi.
"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı