Yunanistan, darbeci askerlere 2 ay hapis cezası verdi

Dedeağaç Suçüstü Mahkemesi darbeci askere ülkeye kaçak girmek suçundan 2 ay hapis cezası verdi..

21.07.2016 Cuma 15:32

Güncelleme : 21.07.2016 Cuma 17:56

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi ardından Yunanistan'a kaçan sekiz darbeci asker, çıkarıldıkları mahkemede iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Yunan yargısı, askerlere yasa dışı ülkeye girmekten ceza verdi.

Polis eşliğinde adliye binasına getirilen askerlerin elleri kelepçeliydi. Adliye girişinde bir Türk vatandaşı Türk bayrağı açarak askerlere "Hepiniz darbecisiniz. Katilsiniz!" diye bağırdı.

Mahkeme salonunda, savunma avukatlarının yanı sıra Türkiye'den gelerek davaya müdahil olmak isteyen avukatlarla Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'ndan bir diplomat ve basın mensupları da hazır bulundu.

WHATSAPP GRUBUNDAN ANLAŞMIŞLAR

Darbeci askerlerden Binbaşı Süleyman Büyük, Yüzbaşı Abdullah Yetik, Yüzbaşı Feridun Çoban ve bir başçavuşun sorgusu tamamlandı.

Darbeci askerler ifadelerinde İstanbul Aksaray'a yaralıları almak üzere görevlendirildiklerini ancak yerden ateş açılması üzerine birliklerine geri döndüklerini söyledi.

Birliklerine döndükten sonra whatsapp grubundan anlaşarak, bir helikopterle askeri birliklerinden saat gece dört sıralarında ayrıldıklarını anlatan askerler, boş bir araziye inerek kendi aralarında ne yapacaklarına karar verdiklerini söyledi.

Firari askerler, Bulgaristan yerine can güvenliklerinin daha emniyetli olacaklarını düşündükleri Yunanistan'a gelme konusunda mutabakat sağladıklarını ifade etti.

Darbeci askerler, hava sahasına girdikten sonra sahte SOS vererek acil iniş yapmış. Diğer dört askerin mahkemedeki ifadeleri sürüyor.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma