`Yunanistan için belirsizlikler azaldı`

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı, "Belirsizlik azaldı, reformların tamamlanması için zaman kazanıldı" değerlendirmesinde bulundu.

26.02.2015 Cuma 13:01

Güncelleme : 26.02.2015 Cuma 13:04

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras, Yunanistan ile Euro Bölgesi üyeleri arasında Salı günü varılan anlaşmanın Yunanistan için belirsizlikleri azalttığını ve ülke ekonomisi için gerekli reformların tamamlanması için zaman kazanıldığını bildirdi.

   
Yunanistan Merkez Bankası'nın 82'nci Genel Kurul toplatısında konuşan Stournaras, 6 yıl devam eden ağır resesyonun 2014 yılında sona erdiğini ve ekonomik aktividenin yeniden pozitif büyüme rakamları üretmeye başladığını söyledi. Açıklanan son veriler ışığında 2015 yılında büyümenin pozitif olmasını ve 2016 yılında daha da toparlanmasını beklediklerini ifade eden Stournaras, ekonomik akvite görünümü üzerinde en çok belirsizlik yaratan faktörler olarak ise hükümetin, Eurogroup ile varılan anlaşmanın tam olarak yerine getirilmesi kabiliyşetini, kamu finansmanında olası kötüleşmeyi ve reform yorgunluğunu işaret etti. 

 
Stournaras, Yunan ekonomisinin krizden kesin bir şekilde çıkması ve sürdürülebilir büyümeyi elde etmesi için reformlara odaklı ulusal büyüme politikası uygulaması gerektiğini vurguladı. Stournaras, "Yunanistan 2014 yılında pozitif makroekonomik perfonmans gösterdi ve iyimser görünüm son yıllarda yapılan ciddi değişikliklerin bellibelirsiz faydalarını yansıtıyor. Ancak toparlanma hala kırılganciddi negatif yan etkilerde var. Büyük zorluklarla kazanılan başarılar korunmalı ve pekiştirilmeli" diiye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak