`Yunanistan için zor zamanlar şimdi başlıyor`

Ünlü fon yöneticisi El Erian, Yunanistan`ın önünde Cuma günü sağlanan anlaşma sonrası düzlüğe çıkması için uzun bir yol olduğunu anımsattı

23.02.2015 Cuma 15:43

Güncelleme : 23.02.2015 Cuma 16:16

Ünlü fon yöneticisi ve Allianz SE Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian, Yunanistan ile Euro Bölgesi'nin Cuma günü Atina'nın kurtarma programını son dakika anlaşması sağlayarak uzatmasını değerlendirdi. Finans piyasalarının gelen haberleri olumlu karşıladığı belirten El Erian, iki tarafın farklı hikayeler anlatmasına karşılık müzakerecilerin kısa süre sonra "zafer" ilan ettiklerini söyledi.

2008 Financial Times/Goldman Sachs Yılın İş Dünyası Kitabı ödülünü kazanan, "When Markets Collide" adlı çok satan kitabın da yazarı olan El-Erian, Cuma günü sağlanan uzlaşmanın tam anlamıyla bir çözüm olmadığını, yalnızca karmaşık bir süreç içerisindeKİ küçük bir adım olduğunu belirtti. Ünlü fon yöneticisine göre anlaşmanın sağlamlığı bugün Yunanistan'ın vaatlerini içeren bir listeyi Euro Bölgesi maliye bakanlarının onayına sunması ile sınanacak.

Bu onaylamanın Yunanistan'ın Avrupalı ortakları ile bağlarını onarma ve euro üyeliğini pekiştirme noktasında karşılaşılan ilk engel olacağını ifade eden El Erian, anlaşmanın bugünkü teyidi alması halinde euro üyesi ülkelerin parlamentolarından geçmesi gerektiğini ve bu tartışmaların iki çelişen görüşü ortaya çıkaracağını söyledi.

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı