Yunanistan kreditörleri ile görüşecek

Euro Bölgesi maliye bakanları kurtarma paketi süresi ay sonunda dolacak olan Yunanistan için bugün toplantısı yapacaklar. Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis`in toplantıda somut öneriler sunması bekleniyor.

16.02.2015 Cuma 08:53

Güncelleme : 16.02.2015 Cuma 09:04

Euro Bölgesi maliye bakanları Pazartesi günü (bugün) Brüksel'de, Avrupa'nın en borçlu ülkesi olan Yunanistan ile ilgili görüşmelere devam edecek. Yunanistan için sağlanan mecut kurtarma paketinin süresi ay sonunda doluyor.


Hafta sonu devam eden görüşmelerde ortak bir zemin bulunmaya çalışıldı. Geçen Cumartesi Yunan maliye ve dışişleri yetkilileriyle, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) teknik delegasyonlar toplantı yaptılar.


Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, bugünkü görüşmelerde, Yunanistan'a zaman kazandıracak ve kurtarma paketleri sonrasını müzakere etmesine yardımcı olacak bir köprü anlaşması üzerinde uzlaşma sağlamaya çalışacak.


Varoufakis bir Yunan gazetesine verdiği demeçte tarafların birçok konuda anlaşmaya vardığını söyledi. Ancak nihai bir anlaşmaya Pazartesi günü (bugün) varılacağı konusunda bir kesinlik yok.


Yunan kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Varoufakis bugünkü toplantılarda AB’li meslektaşlarına somut çözüm önerileri sunacak. Buna göre Varoufakis, AB’nin geneline yönelik bir de sosyal kalkınma stratejisi önerisinde bulunacak. Avrupa Birliği (AB) istikrar fonunun, sermayelerini artırmaları karşılığında, AB genelinde krizde bulunan ülke bankalarının riskli varlıklarını alması diğer bir öneri.


Varoufakisayrıca, Avrupa Merkez Bankası başta olmak üzere AB çatısı altındaki tüm merkez bankalarının da, borçlu ülkelerin yükümlülüklerini üstlenmesini talep edecek. Yunanistan'ın kreditörleri ise öncelikle halen devam etmekte olan kredi anlaşmalarının gereğini eksiksiz olarak yerine getirmesini istiyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak